Burun Estetiği Komplikasyonları

Burun Estetiği Komplikasyonları

Burun Estetiği Komplikasyonları
Burun Estetiği Komplikasyonları Harun Baskan
Bu içerik 1652 kez okundu.
Reklam

Burun estetiği olmayı düşünüyorsanız, potansiyel bir komplikasyon olup olmadığını kendinize soruyor olabilirsiniz. Basit cevap evet, ancak bunlar nadirdir. Bazı insanlar burun ameliyatın normal etkilerini komplikasyonlarla karıştırabilir. Burada sizin için bunları tüm detayları anlatacağız, böylece neyin normal olduğunu ve neyin gerçek bir cerrahi komplikasyon olduğunu biliyor olacaksınız.

Aslında Normal olan "Sorunlar"

Burun estetiği ameliyatından sonra biraz morarma ve şişme yaşanması normaldir. Yüzde burun ve göz çevresinde birkaç gün boyunca şişlik görünmesi muhtemel ve bazı hastalar kısa süre gözde morarma olabilir. Bu sorunlar genellikle açık teknik ve kırma tekniğinin uygulandığı operasyonlarda görülür. Kapalı ve törpüleme tekniği ile bu komplikasyonların görülme riski yok denecek kadar azdır. Bulantı ve tıkanıklık da ameliyatın bir diğer normal etkisidir.

Bu konuların hiçbiri endişe nedeni değildir. Rinoplasti cerrahınız, size iyileşme sürecinde yardımcı olması için ameliyat sonrası talimatlar verecektir. Cerrahınız, reçeteli dekonjestan ve / veya ağrı kesici ilaçlar almanızı isteyebilir ve size muhtemelen şişme için soğuk kompresler kullanmanızı söyleyecektir. Başınızı birkaç gün boyunca yüksekte ve sabit tutmanız ve herhangi bir aktif aktiviteden, özellikle de spor yapmaktan kaç hafta uzak durmanız gerekecektir.

Şişliklerin çoğu birkaç hafta içinde azalacak, ancak tam olarak iyileşmesi bir yıl kadar sürebilir. Yine, bu rinoplastinin normal bir etkisidir, bir komplikasyon değildir.

Rinoplastinin Potansiyel Fiziksel Riskleri

Seyrek olmakla birlikte, cerrahi öncesi uygulanan anestezi veya ilaçlara reaksiyon olabilir. Cerrah, böyle bir komplikasyon durumunda normal solunumun devam ettiğinden emin olmak için oksijen tüpüne bağlanabilirsiniz. Bu sorun da ameliyat öncesinde yapılan anestezi testleri ile yok denecek kadar aza indirilmektedir.

Operasyondan sonra kanama gibi ortaya çıkabilecek birkaç komplikasyon vardır. Hastalar, prosedürden sonra birkaç saat boyunca hastanede kalırlar, böylece tıbbi personel evde gönderilmeden önce bu komplikasyonları izleyebilir.

Nadiren de olsa, hastalar evde olduklarında komplikasyonlar yaşarlar. Bunlar kanama, aşırı şişme, ilaca tepki ve buruna travmayı (örneğin çarpma gibi) içerebilir.

Enfeksiyon, güneş ışınları, burun tıkanıklığı, septum yaralanması ve cilt ile ilgili konular da dahil olmak üzere iyileşme döneminden sonra potansiyel komplikasyonlar vardır. Cerrahınızın ameliyat sonrası talimatlarını takip ederek bu komplikasyonları önlemeye yardımcı olabilirsiniz.

Rinoplastinin Potansiyel Zihinsel Riskleri

Bazı çalışmalar rinoplastinin yaşam kalitesini iyileştirebildiğini, bazılarının ise bazı hastalarda olumsuz duygusal değişiklikler üretebileceğini göstermiştir.

Çoğu kişi, burun estetiği olmaya karar verme sürecinde çok fazla duygusal efor harcar. Sadece ameliyat gününü düşünmek stresli olabilir. İyileşme süreci de stresli olabilir.

 

Postoperatif depresyon, herhangi bir cerrahiden sonra oldukça yaygındır. Belirtiler post partum depresyon semptomlarına benzer. İyileşmenin ardından, bazı hastalarda bakmakta olan kişilerin duygusal etkisi, bazı hastalarda yalnızlık duygularına veya öfkeye neden olabilir. Operasyonun sonuçları olumsuz olursa bu etki artabilir.

Depresyon, kaygı ve diğer psikolojik koşullara yatkın olanlar rinoplasti sonrası duygusal olumsuzlukalr yaşamaya daha yatkındır. Burun esteti cerrahisinden kaynaklanan duygusal değişikliklerin normal olduğunu anlamak önemlidir. Çoğu estetik cerrah, ameliyat öncesi ve sonrası 3D görüntüler ve 3D maskeler hazırlayarak hastaların burunlarındaki fiziksel değişime alışmalarını sağlayarak duygusal olarak kendilerini daha iyi hissetmelerine yardımcı olurlar.

Rinoplasti bazen duygusal sorunlarla ilişkili olduğundan, adayların gerçekçi beklentileri olması önemlidir. Rinoplasti burun görünümünü iyileştirebilir ancak hayatın her alanını tamamen değiştiremez.

Rinoplastiden Sonra Burnun Yaralanmasını Önleme

Burun estetiğini takiben burun yaralanmalarını önlemek için, hastaların burnun darbe almasına neden olabilecek aktivitelerden kaçınmaları önemlidir. Bunlar arasında, sıkışık ortamlarda gerçekleşen aktiviteler, seyahat ve temas sporları da dahildir. Çocuklara dikkat edin ve dört ila altı hafta boyunca aşırı aktif egzersizler yapmayın.

Rinoplasti işleminizden sonra burun yaralanması olması durumunda, hemen cerrahınıza başvurun. Çoğu yaralanma, özellikle de cerrah burnu manuel olarak tekrar ayarlayabiliyorsa kendi kendine düzelir, ancak bazı durumlarda kompleks bir burun kırığı tedavisi için ilave bir ameliyat yapılması gerekebilir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023