Almanya Aile Birleşimi Nedir?

Almanya aile birleşimi; eğer Almanya da yaşıyor iseniz ve çocuğunuz ya da eşiniz Türkiye’de yaşıyor ise aile fertlerini yanına aldırmanız için başvurulan vize çeşididir.

Almanya Aile Birleşimi Nedir?
Almanya Aile Birleşimi Nedir?
Bu içerik 940 kez okundu.
Reklam

Almanya aile birleşimi; eğer Almanya da yaşıyor iseniz ve çocuğunuz ya da eşiniz Türkiye’de yaşıyor ise aile fertlerini yanına aldırmanız için başvurulan vize çeşididir. Bu vize çeşidi ile çocuk ya da eş kalıcı olarak uzun süreli kalmak için talepte bulunur. Aile birleşimi ziyareti için gerkeli evraklar ile birlikte iadata randevu sisteine başvuru yapılması gerekmektedir.

Başvuruda bulunmak için Almanya bazı kriterleri sağlamış olmanızı istemektedir. Bu kriterlerin başında belgelenecek şekilde gelir durumunuzun oldukça iyi olması gerekmektedir. Gelir durumunun iyi olup olmadığı sizlerin değil konsolosluk çalışanlarına belirtilen yasalar çerçevesinde onların size belirteceği miktarlar doğrultusunda olmaktadır.

Diğer bir şart ise Almanya bilip bilmediğinizdir. Almaya aile birleşimi vizesi için mutlaka Almanca bilmenizi talep etmektedir. Ancak Almanya bu konuda da esnek davranmakta olup, özellikle eşinin yanında gidenler için basite düzeyde de olsa iletişim halinde olacağı bir Almanca bilgisine sahip olmasını ister.

Herhangi bir kurstan alınan belge sayesinde Almanya A1 seyisindeki Almanca bilgisini kabul seviyesi olarak görmektedir. Almanya’da dil zorunluluğu bulunmaktadır. Sadece bir kriter dışında bu zorunluluk hoş görülmektedir. Eğer Almanya’da çocuğunuzun yanına gidiyor iseniz dil bilme şartı bulunmamaktadır.

Almanya Aile Birleşimi Başvuruda İzlenilecek Yol

Almanya aile birleşimi başvurusunda mutlaka öncelik olarak aşamaları sağlayıp sağlamadığınız öğrenmek amacı ile İdata internet sitesi ya da ofislerinden bilgi alabilir İdata randevu işlemlerini gerçekleştirebilirsiniz.

Eğer evlilik dolayısı ile Almanya’ya eşinizin yanına gitmek istiyorsanız ve eşiniz ile aranızda ki yaş oldukça yüksek ise bu durumun sahte olmadığını kanıtlamak için gerekli belgeler ile açıklayıcı bir dilekçe yazıp başvuruda bulunmanız gerekmektedir.

Detaylı bilgi için www.almanyavizesidata.com.tr adresini ziyaret edebilirsiniz.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023