BURUN ESTETİĞİ

Burun Estetiği operasyonu estetik cerrahlarca, çeşitli nedenlerle burunda oluşan şekil bozukluğunu bertaraf etmek amacıyla yapılan ameliyattır.

BURUN ESTETİĞİ
BURUN ESTETİĞİ
Bu içerik 794 kez okundu.
Reklam

Burun Estetiği operasyonu estetik cerrahlarca, çeşitli nedenlerle burunda oluşan şekil bozukluğunu bertaraf etmek amacıyla yapılan ameliyattır. Söz konusu şekil bozukluğu genetik nedenlerle doğuştan gelen, geçirilen düşme, çarpma gib kazalar sonucunda oluşabilir. Burunda ki şekil bozuklukları aşırı büyüklük, normalden küçüklük, fazla eğrilik, burunun kemerli olması, burun ucunun kalınlığı, burunun genişliği, burun ucunun düşüklüğü, burun uzunluğu gibi şekillerde kendisini gösterebilir. Ayrıca burunda şekil bozuklukları genellikle solunum fonksiyonunu da etkilemektedir. Burun şeklinin bozuk olması psikolojik sorunlara ve hatta komplekslere neden olabilir. Burun estetiğinde güdülen temel amaç hastanın yüzüne yakışan, ameliyat izi kalmamış natürel doğal bir görünüm kazandırmaktır.

Burun Estetiği Operasyonlarında Süreç;

Burun operasyonları genel anestezi altında gerçekleştirilmekte olup 1-2 saat sürebilmektedir. Ameliyat sonrası birkaç gün tampon kullanılır ve bir hafta sonra burun alçısı çıkartılır. Genellikle bir haftada günlük hayata dönülebilir. Operasyon sırasında açık veya kapalı ameliyat yapılabilir. Burun ameliyatı sonrasında yara izi kalmamaktadır. Bazı hastalarda göz çevresinde geçici şişlik ve morluk söz konusu olabilir. Ameliyat sonrası memnuniyet ve başarı cerrahın deneyimi, kullanılan teknik ve hastanın beklentisiyle doğru orantılıdır. İdeal Burun Estetiği hastanın yüz yapısına uygun oluşturulmalıdır. Ameliyat sonrasında doğal görünüme kavuşmak esastır. Ayrıca hasta ameliyat sonrasında solunum problemi yaşamamalı, varsa önceki sorunundan kurtulmuş olması gerekmektedir. Dış görünüm elbette çok önemlidir ancak solunumun hayati önem taşıyan bir ihtiyaç olduğu da unutulmamalıdır.

Estetik hakkında daha detaylı bilgi almak için tıklayın

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023