Yangın Kapısı Ne Amaçla Kullanılır?

Yangın merdivenlerinin alevlerden ve dumanlardan korunması ve yangınla dumanın geçişini önlemek amacıyla kullanılan, insanların can ve mal güvenliklerini korumak amacı güden yangın önlemlerinin en önemli malzemesidir

Yangın Kapısı Ne Amaçla Kullanılır?
Yangın Kapısı Ne Amaçla Kullanılır?
Bu içerik 774 kez okundu.
Reklam

Yangın merdivenlerinin alevlerden ve dumanlardan korunması ve yangınla dumanın geçişini önlemek amacıyla kullanılan, insanların can ve mal güvenliklerini korumak amacı güden yangın önlemlerinin en önemli malzemesidir. Yangınların yayılmasını önleyerek, insanların yangından tahliye edilişini kolaylaştırmak amacıyla kullanılan yangın kapıları, pasif olarak kullanılan yangından korunma yöntemlerinin en önemli parçası haline gelmiştir. Yangın kapıları yangının kontrol altına alınmasında büyük rol oynamaktadır.

 

Oluşabilecek hasarı en aza indirerek, mali kaybın büyük oranda önlenmesi amaçlanır. Pasif olarak kullanılan yangından korunma sistemi, yangının yayılmasını ve yavaşlatılmasını sağlar. Yangına dayanıklı malzemelerle oluşan yangın kapıları, güvenlik önlemi alınması gereken bina yapılarında kullanılır. Yangın tek bir bölgede sınırlandırılarak, ikinci bir bölgeye sıçraması önlenir ve bununla beraber alevlerin hareketleri kısıtlama altına alınır.

 

Yangın Kapısı Fiyatları

İnsan sağlığını koruyarak insanları duman veya yangın dumanından etkilenmesini engelleyen yangın kapıları, insanların güvenli bir şekilde yangından kaçmasını sağlar. Yangın mühendisliğine, kurallarına ve tüzüğüne uygun olarak üretilen yangın merdivenleri, ısı ve duman geçirmeyen özel üretim olan yangın kapıları korunmaktadır. Çok pahalı olmamakla birlikte yangın kapısı fiyatları 350 - 500 TL arasında değişmektedir.

 

Dış saç korumalarının içinde ısıya dayanıklılığı arttırılan ısı bariyeri mevcuttur. Paslanmaz olarak üretilirler. Sistem odaları için özel üretilen yangın kapıları isteğe göre camlı da olabilmektedir. Aynı zamanda anayasanın ilgili maddesince gerekli yerler de yangın kapısı kullanılması 2002 yılında zorunlu hale getirilmiştir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023