KEPÇE KULAK ESTETİĞİ

KEPÇE KULAK ESTETİĞİ

KEPÇE KULAK ESTETİĞİ
KEPÇE KULAK ESTETİĞİ Harun Baskan
Bu içerik 804 kez okundu.
Reklam

Kulak, burun gibi hem fonksiyonel hem estetik açıdan önemli olan bir organımızdır. Doğuştan sorunlar olabileceği sonradan da oluşabilecek şekil bozuklukları oluşabilir. Kulakta en çok rastlanan kepçe kulaktır.

Kepçe kulak ameliyatı her yaşta yapılabildiği gibi en uygun dönem okul çağı öncesi dönemidir. Kepçe kulak özellikle küçük yaşlarda psikolojik olarak çocukları etkileyen bir problemdir. Çocuğun psikolojik açıdan etkilenmemesi, okul döneminde arkadaşları tarafından alay edilmemesi açısından kepçe kulak ameliyatı kural olmamakla birlikte okul öncesi dönemde yapılması önerilir. Kepçe kulak sorunu çocuklarda olduğu kadar yetişkinlerde de sıkça karşılaşılan bir durumdur.

Kepçe kulak ameliyatında sadece kulağın dış kısmına müdahale edilmesi sebebi ile son derece güvenli olan operasyonlardandır ve işitme ile ilgili herhangi bir sorunla karşılaşılmaz. Kepçe kulak estetiği yetişkinlerde de son derece güvenli bir şekilde yapılmaktadır.

Kepçe kulak estetiği hastane ortamında yapılmaktadır. Yetişkinlerde lokal anestezi çocuklarda genel anestezi ile yapılmaktadır. Operasyon yaklaşık olarak bir saat sürmektedir. Operasyon kulağın arkasından yapılmaktadır. Ancak dikiş izleri kulağın görünen kısımlarında olmaz.

Kulak estetiği ameliyatı sonrası hastanede kalmaya gerek yoktur. Hasta aynı gün taburcu edilebilir. Yalnız kulak iki gün boyunca bandaj ile sarılı olarak kalır. On gün içinde kulakta oluşan ödem iner. Ancak kulağın şeklini alması birkaç ay sürmektedir. kepçe kulak estetiği sonrası kulaktaki şekil bozukluğunun düzelmesinin yanı sıra hastanın psikolojisinde de düzelme görülmektedir.

http://www.dronurgurbuz.com/kepce-kulak-estetigi

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023