GÜNCEL İLGİNÇ HABERLER

GÜNCEL İLGİNÇ HABERLER

GÜNCEL İLGİNÇ HABERLER
GÜNCEL İLGİNÇ HABERLER Harun Baskan
Bu içerik 711 kez okundu.
Reklam

Haber nedir? Güncel veya ilginç olayların gerçeğe uygun bir şekilde sunulmasına haber denilmektedir. Haberin sunulduğu metinler içerisinde tarafsız olunmalı ve çeşitli söz oyunlarından uzak durulmalıdır. Örneğin aracın freninin patlamasından dolayı gerçekleşen bir kazayı aracın şoförü uyuya kaldığı için kaza meydana geldi şeklinde çarpıtmak doğru Haber niteliği taşımayan bir hadise olur. Bu da kişileri yanlış bilinçlendirme olayına girer ve zaman içerisinde haber sunan kaynağa güven oldukça azalır. Haberin daha fazla okunabilmesi için ise başlıklar çarpıcı olabilir, konu kısa, öz ve olayı anlatıcı nitelikte olmalıdır.

Günümüzde doğru bilgiye anlık olarak ulaşmak oldukça önemli bir konu. Hem bilgilenmek hem de bilgilendirmek adına devamlı olarak teknolojik kaynakların da yardımıyla oluşturulan haberleri takip etmek büyük önem arz ediyor. Gazete kültürünün olduğu döneme baktığımızda gerçekleşen büyük ya da küçük haber niteliğindeki olaylar bu bilgileri öğrenmek isteyen kişilere ertesi gün ulaşabiliyordu. Hatta öncesini de ele alırsak haber niteliğindeki büyük olaylar atlar aracılığıyla ya da kulaktan kulağa toplumlara aktarılabiliyordu. Kulaktan kulağa aktarılan haberlere kişiler kendi yorumlarını da ekleyebildiği için doğru haberin öğrenilmesi oldukça zor hale geliyordu.

Dünya'da cnbce, bbc, Newyork times gibi önemli haber kollarının yer aldığı gibi ülkemizde de doğru haberin okunabileceği kaynaklar arasında mizrakhaber.com yer almaktadır. Milletin habercisi sloganıyla haberleri okurlarına aktaran, doğru habercilik ilkesini benimseyen bu siteye telefonlarınız, tabletleriniz kısacası interneti kaldırabilecek potansiyele sahip tüm cihazlarınız üzerinden giriş yapabilir, dilediğiniz her an ülkemiz veya Dünya gündemine yönelik;

Ve bunun gibi haberleri okuyabilirsiniz. Web tv alanında çeşitli, bilgilendirici, eğlendirici videoları da izleyebilmeniz mümkün olacaktır. Ayrıca kamu personeli seçme sınavına yönelik haberleri, memur - eğitim haberlerini sitenin üst kısmında yer alan eğitim kategorisinde de bulabilmeniz mümkündür. Sizler de güncel son dakika haberleri, ekonomi ve siyaset haberleri için bu alanda doğru yayıncılıkla hareket eden mızrak haberi takip edebilirsiniz. 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023