Chandler Ceviz Fidanına Talep Artıyor!

Chandler Ceviz Fidanına Talep Artıyor!
Chandler Ceviz Fidanına Talep Artıyor!
Bu içerik 710 kez okundu.
Reklam

Yabancı cins olan chandler ceviz fidanının dikimi ülkemizde her geçen gün giderek artıyor. İlk yıldan itibaren meyve vermeye başlayan chandler ceviz fidanı ilk 5 yılda gelişimini tamamlayarak geleceğiniz için çocuklarınıza iyi bir miras oluyor. Chandler cevizinin elde kolay kırılması da ticari tüketimi için bir avantaj sağlıyor.  Diğer ceviz fidanı türlerine göre kendi suyunu kendi karşılayan chandler ceviz fidanının bakımı da oldukça kolay.

Konu ile ilgili açıklama yapan Bandırma'da faaliyet gösteren Öz Sahil Fidancılık yetkilisi Osman Metin "Chandler ceviz fidanı Amerika üretimi yabancı bir ceviz fidanı türüdür. Çok verimli ve dayanıklı bir fidan türü olduğundan çok tercih edilmektedir. Ceviz fidanı dikiminde her şeyden önce arazinin fidan türüne uygunluğu belirlenmelidir. Chandler ceviz fidanı 1000 metre rakıma kadar dikilebilen bir ceviz fidanı türüdür. Chandler ceviz fidanıtozlayıcısı olan  franquette ceviz çeşidi ile birlikte dikilmelidir. Tozlayıcı oranı genelde 20 chandler ceviz fidanı için, 1 adet franquette ceviz fidanı olacak şekilde dikim yapılmalıdır. Chandler ağacı yan dallara verimli olması nedeni ile koridor tipi dikime uygun bir cins fidandır. Chandler ceviz fidanı 4x8 ve 5x7 aralıklarla dikilebilir." dedi.

Chandler Ceviz Fidanı Özellikleri

Osman Metin sözlerine şu şekilde devam etti. "Chandler ceviz fidanı, geç çiçek açtığı açan bir türdür. Bu nedenle ilkbahar geç donlarından  
etkilenmez. Chandler ağacının kış dinlenmesine geçmesi bölgeden bölgeye değişebilir. Ağaç dinlenmeye geçme zamanı genellikle kasım ayı ortalarını bulmaktadır.  Chandler ceviz ağacı hastalıklara karşı dayanıklıdır. Hasat zamanı  Eylül ayı ortalarıdır. Bu ceviz ağacının soğuklanma ihtiyacı 700 saattir.Chandler ceviz fidanı özellikleri arasında yan dallar da uç dallarda meyve verme özelliği de bulunmaktadır. Chandler ceviz meyvesi oldukça lezzetli ve protein açısından da zengindir. İnce kabuklu ve oval şekilde bir meyvesi vardır. 10-13 gr. Ağırlığında olan bu meyvelerin iç ağırlığı6, 5 gr civarındadır. Taze ve kuru olarak tüketilebilen bir ceviz türüdür."

Chandler Ceviz Verimliliği

Chandler ceviz fidanının oldukça verimli bir tür olduğuna dikkat çeken Öz Sahil Fidancılık Yetkilisi Osman Metin "Bakımı iyi yapılan chandler ceviz bahçelerinde ağaçlar 6-7 yaşına geldiğinde ortalama 20-25 klio ceviz alınabilmektedir. Chandler ceviz verimliliği oldukça fazla olan bir ceviz türüdür. Üzüm salkımları gibi salkım ceviz meyveleri üretmektedir. Chandler ceviz fidanından yüksek verim alabilmek için doğru dikim ve doğru bakım yapılması gerekmektedir. İlk bahar ve son bahar risk durumları göz önüne alınarak gerekli önlemler alınmalıdır. Doğru toprak yapısına göre seçim yapılması verim alma durumunu etkileyecektir. Kurallara uygun dikim ve bakım yapıldığında Chandler ceviz fidanı oldukça yüksek verim alınabilecek bir ceviz fidanı türüdür." dedi.

Kaynak : Avşa Adası

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023