YAZILIM NEDİR?

YAZILIM NEDİR?

YAZILIM NEDİR?
YAZILIM NEDİR? Harun Baskan
Bu içerik 1167 kez okundu.
Reklam

Hem kullanıcıların işlemlerini hem de bilgisayar sistemlerini oluşturabilen donanım birimlerinin yönetilmesini yapabilmek için gerekli olan programlar olarak tanımlamak mümkündür. Yazılım olmadan bilgisayar sistemleri bazı elektronik nitelikli kablolar, kartlar ve mekanik belirli parçalardan ibaret olan bir cihaz şeklinde ifade edilebilir. Söz konusu olan bu PC sistemi, üstüne işletim sistemleri ve onun da üstüne diğer sistemlerin yüklenmesi ve çalışmaya başlamasından sonra gereken tüm işlevleri yerine getirebilir.

Ayrıca bu sistemler genel itibariyle 2 farklı grup kapsamında incelenmektedir. Bu gruplar ise şu şekildedir; System Software ve Application Software olarak belirtilmektedir. System Software, bilgisayarların kendinin işletilmesini sağlayabilen, derleyiciler, işletim sistemleri ve çeşitli donatılar gibi sistemler şeklinde tanımlanmaktadır. Application Software yani uygulama sistemleri, bu kullanıcıların işlemlerine çözüm sunan; örnek olarak çek, senet, bordro, stok kontrolü ve kütüphane kayıtlarının tutulduğu sistemler, bankalarda bulunan müşterilerin hesaplarını kontrol eden programlar gibi sistemler olarak tanımlanır.

 

Tüm sistem programları içerisinde en temel şey, işletim sistemi olarak belirtilir. Bilgisayarların tüm donanım ve sistem kaynaklarını kontrol edebildiği gibi aynı zamanda kullanıcılara ait olan uygulama sistemlerinin de denetlenmesini ve çalıştırılmasını sağlamaktadır. Yazılım firmaları bu kapsamda gerekli olan tüm alternatifleri müşterilerine sunarak başarılı işlemler sağlamaktadır. Sektör genelinde yer alan bu işlemler değerlendirilerek profesyonel aşamalar gerçekleştirilebilir ve sistem özelliklerinden en üst düzeyde fayda elde edilebilir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023