HGS Ceza Sorgulama

HGS, otobanlardan ve Boğaz Köprülerinden geçerken trafikle uğraşmamak ve seri şekilde trafik akışını sağlamak amaçlı oluşturulmuş bir sistemdir.

HGS Ceza Sorgulama
HGS Ceza Sorgulama
Bu içerik 1910 kez okundu.
Reklam

HGS, otobanlardan ve Boğaz Köprülerinden geçerken trafikle uğraşmamak ve seri şekilde trafik akışını sağlamak amaçlı oluşturulmuş bir sistemdir. Aslında HGS bu amaç için oluşturulmuş yeni bir sistem değil. HGS den önce otoban ve boğaz köprüsü geçişlerinde belirlenen ücretleri sürücüler otoban ve köprü girişlerinde bulunan gişelere nakit olarak ödüyorlardı. Fakat bu durum daha fazla trafik oluşmasına ve araçların sürekli dur kalk yapmasına sebep oluyordu. Bu sıkıntı ortadan kaldırmak ve trafik akışını daha seri bir hale getirmek için OGS sistemi oluşturuldu. Gişe üstelerinde yerleştirilen son teknolojik aygıtlar ile arabaların ön camlarının iç taraflarına yerleştirilen OGS cihazları uzaktan tanımlanarak araçların dur kalk yapmadan geçiş ücretlerini ödemeleri sağlanıyordu. Çok rağbet göreceği düşünülen OGS araçları hem prosedür anlamında oldukça zahmetli hem de cihaz ücreti olarak fazla olunca araç sahipleri OGS kullanımını tercih etmedi. Sonrasında daha uygun maliyetli KGS sistemi oluşturuldu. KGS de yaşanan problem ise araçların kart okutmak için gişe önlerinde tekrar durmaları gerekiyordu bu durum trafiğin seyrine olumlu bir katkı sağlamayınca OGS ve KGS sistemleri birleştirilerek HGS sistemi oluşturuldu. Hem uygun fiyatlı kart ve etikete sahip olması hem de bir çok noktada HGS bakiyesi yüklemesi yapılabilmesi ve asıl önemli olanı araçların seyir halindeyken ücret kesintisi yapılma imkânı sistemler içerisinde en çok rağbet gören sistem olmasını sağladı diyebiliriz.

HGS cezası alınan durumlar şu şekilde; HGS kartınız veya etiketiniz yoksa ve otoban ve köprü girişlerini kullandıysanız yani kaçak giriş yaptıysanız gişe üzerindeki kameralar tarafından plakanıza cezai işlem uygulanır.

HGS kartına sahipseniz ve kartınızda yeterli bakiyeniz yoksa giriş yaptığınız gişeden tespit edilen bakiye yetersizliği durumu size kaçak giriş olarak yansıyacaktır. Bu durumun önüne geçmek için düzenli olarak bakiye kontrolleri yapmanızı tavsiye ederiz. Çünkü HGS kullanıcısı olmanız ceza almanızı engellememektedir. Diyelim ki ücretli giriş kullanmanız gerekiyor ve bakiyenizden emin değilsiniz bu durumda eğer internetiniz varsa çok kolay bir şekilde bakiyenizi interneti kullanarak öğrenebilir ve gerekli bakiye doldurma işlemini HGS kartınıza yapabilirsiniz.

HGS cezası sorgulamak için de yine internetten faydalanmanız mümkün.  adresinden cezanızı kısa süre içerisinde öğrenip ihlal cezalarınızı detaylı bir şekilde görebilirsiniz. Eğer üzerinizde bir ceza var ise HGS borcu ödeme işlemini tıpkı trafik cezalarında olduğu gibi Gelir İdaresi Başkanlıklarına ve Vergi Dairelerine ödeyebilirsiniz.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023