Fernor Ceviz Fidanının Avantajları Nelerdir?

Fernor Ceviz Fidanının Avantajları Nelerdir?
Fernor Ceviz Fidanının Avantajları Nelerdir?
Bu içerik 1584 kez okundu.
Reklam

Yabancı cins bir ceviz fidanı olan Fernor ceviz fidanı bahar aylarının donlarına karşı dayanıklı yüksek rakımlarda yetiştirilebilen meyvesi çok lezzetli bir ceviz fidanıdır. Ceviz fidanları arasında Chandler ceviz fidanı, Fernor ceviz fidanı, Fernette ceviz fidanı, Şebin ceviz fidanı gibi çeşitler bulunmaktadır. Fernor ceviz fidanı son dönemlerin en çok tercih edilen ceviz fidanıdır. Fransız orijinli geç çiçeklenen bir çeşittir. Çok verimli bir çeşit olması tüm dünyada en çok tercih edilen ceviz fidanı olmasını sağlamıştır. Soğuk ve yüksek yerlerde yetiştirilmektedir.

 

Tüplü  Fernor ceviz fidanı bildiğimiz açık fidandan farklı olarak kapalı köke sahiptir. Ceviz fidanları arasında tüplü ceviz fidanı ve açık deviz fidanı olarak bir ayrım vardır. Tüplü ceviz fidanının bildiğimiz açık fidandan farkı ise kökünün kapalı olmasıdır. Açık köklü ceviz fidanın kökü açıktır ve belli olmaktadır. Tüplü ceviz fidanının ise kökü kapalıdır. Ceviz fidanı almak isteyenler için fernor tüplü ceviz fidanı farklı bir alternatif sunar.

Tüplü  Fernor Ceviz Fidanı Avantajları

Tüplü Fernor ceviz fidanı avantajları içinde, dikim uygulamalarında asıl büyük avantaj yılın her zamanında bunlarla uygulama çalışmalarının yapılabilmesidir. Yani bunlar çıplak köklü fidanlarda olduğu gibi belli dikim mevsimine tabi değildirler. Dikildikten sonra aşı gerektirmez. Açık köklü fernor ceviz fidanı yılın belli bir döneminde ekilebilirken tüplü fernor ceviz fidanı istenilen her zaman ekilebilir. Fernor ceviz fidanı alınırken arazi yapısı ve iklim koşulları değerlendirilmelidir.  Fernor ceviz fidanı ile ekime uygun bölgelerde çok yüksek verim alınabilmektedir. Aşağıda fernor ceviz fidanı avantajları sıralandığı gibi detaylar http://www.fernorcevizfidan.com adresinden de takip edilebilir.

 

·         Pazarlama mevsimi ve zaman uzundur. Her mevsim dikim yapılabilir.

·         Ambalaj ve kullanımı kolaydır.

·         Satış yerinde bakımı (sulama ve gübreleme) kolaydır, gömü v.s. dertleri yoktur.

·         El değiştirme esnasında az zarar görür. Esasen tüplü fidana karşı işçi daha ihtimamlı şekilde davranır.

·         Tüpteki fidanlar aşılı olduğu için dikilen yerde 3 yıl çerisinde moral meyvesi vermesi

·         Kapta/Tüpte toprağa nazaran daha hafif bir yetişme ortamı bulunduğu için topraklı fidandan daha kolay ve ucuz taşınması mümkündür.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023