Yapılar İçin Kum ve Mıcır Malzemeleri ile Hafriyat İşlemi

Yapılar İçin Kum ve Mıcır Malzemeleri ile Hafriyat İşlemi

Yapılar İçin Kum ve Mıcır Malzemeleri ile Hafriyat İşlemi
Yapılar İçin Kum ve Mıcır Malzemeleri ile Hafriyat İşlemi
Bu içerik 1143 kez okundu.
Reklam

 

Sağlam ve kaliteli bir işçilik kadar kum ve mıcır gibi malzemelerin de kaliteli olması yapının sürdürülebilirliği açısından büyük bir önem taşımaktadır. Kaliteli ve sağlam yapılar her zaman hayati önemler taşımaktadır. Yapılacak olan yapıya uygun olarak seçilecek kum ve mıcır malzemesi çeşitleri sağlam olarak yapılmak istenen yapılar için büyük bir önem taşımaktadır.

Kum ve mıcır malzemeleri tanecik boyutlarına ya da yumuşak ve sert olma özelliklerine göre farklı çeşitlerde, yapımına uygun olan projelere uygun hallerde satışı söz konusu olmaktadır. İstenilen özellikleri taşıyan çeşitler bulunmadığı takdirde üretimi söz konusu olmaktadır.

Hafriyat işlemi, kazı işlemlerinin tümünü oluşturan ve uygulamaları sırasında belirli başlı teknolojik iş ekipmanları kullanılan bir çalışmadır. Hafriyat işlemi genel olarak yapılacak olan yapıların en temel işlemi olmaktadır. Günümüzde bulunan iş ekipmanları ile hem daha kaliteli bir hafriyat işlemi gerçekleştirilmekte hem de bu işlem çok kısa süreler sonucu tamamlanabilmektedir.

Kum Malzemesi Fiyatları

Kum malzemesi yapılacak olan her yapıya uygun farklı özelliklerde görülebilmektedir. Sıva, şap, beton üretimi, bahçe ve peyzaj işleri gibi her bir işlem için farklı numaralarda kumlar mevcut bulunmaktadır.

Kum fiyatları bu çeşitlere ve yapılar için gereken miktarlarına göre farklılık göstermektedir. Aynı zamanda malzemenin taşınacağı noktaya uygulanacak nakliye işlemi yine fiyatı belirlemede bir etkiye sahip olmaktadır. Yapılacak olan proje baza alınarak, ufak analizler ile gereken kum çeşidi ve miktarı tahminen saptanabilir ve bir fiyat teklifi sunulabilir.

Mıcır Malzemesi Fiyatları

Dolgu, geri dolgu, duvar, yol, asfalt, beton ve bordür gibi daha birçok uygulama alanlarında kullanılmak üzere mıcır malzemesi mevcut olmaktadır. Mıcır her bir uygulama için farklı boyutlarda olmakta ve üretimi bu durumlar göz önüne alınarak özel olarak yapılmaktadır.

Mıcır fiyatları malzemenin numarasına göre ve gerekli olan miktarına göre değişim gösterir. Aynı zamanda nakliye işlemi de fiyatı etkileyen unsurlar arasında bulunmaktadır.

Hafriyat İşlemi Fiyatları

Hafriyat işlemi fiyatlarını etkileyen üç unsur söz konusudur. Bunlar,

·         Götürü bedellerinin fiyatlandırılması

·         Metreküp birimi ile birim fiyatlandırması

 

·         Çıkan atıkların kamyon yükleme başına fiyatlandırılması gibi unsurlardır.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023