Ceviz Fidanı İhracatı Büyüyor

Ceviz  Fidanı İhracatı Büyüyor
Ceviz  Fidanı İhracatı Büyüyor
Bu içerik 1650 kez okundu.
Reklam

Türkiye ceviz fidanı ihracatında sınırlarını genişletiyor. Yurt dışından ceviz fidanı talebi artarken ceviz yetiştiriciliği de ön plana çıkıyor. Ceviz fidanı üretimine devletten de tam destek var. Hal böyle olunca ceviz üretimi yatırım için çok iyi bir seçenek oluyor. Birçok bölgede ceviz yetiştiriciliği yeni geçim kaynağı haline geldi. Bandırma ilinde yılda 3, 5 milyon ceviz üretimi yapılıyor.

Giderek gelişen ceviz üretimi kırsal alanlarda devlerin teşviki ile büyüyor. Ceviz fidanı üretiminde kaliteyi yakalayan Türkiye tüm dünyada ilk tercih edilenler arasında yer alıyor. Ceviz üretiminde arazi ve iklim koşulları etkili oluyor. Ceviz fidanı tohumlarının çeşidine göre ekim ve yetiştirme planı yapılıyor.

Ceviz Fidanı  Üretimi

Ceviz fidanı talebi arttıkça ceviz fidanı üretimine yönelen girişimci sayısı da artıyor. Ceviz fidanı üretiminde devlet desteği ile çok kolay ilerlemek mümkün. Hibe desteği alarak, fidan desteği alarak ceviz  fidanı üretimi yapılabiliyor. Ceviz üretimi için kırsal bölgelerde çeşitli projeler gerçekleştiriliyor. Ceviz fidanı üretimi hem yeni bir geçim kaynağı sunuyor hem de yurt dışı ihracatında öne çıkıyor.

Ceviz fidanı üretiminde farklı seçenekler bulunuyor. Açık tohum ceviz fidanları ve tüplü ceviz fidanları ile üretim yapılabiliyor. Ceviz fidanı üretimi son yıların en karlı işlerinden biri olarak görülüyor. Küçük bölgelerde başlayan üretimler büyüyerek çok daha geniş alana yayılıyor ve bölge halkına geçim kaynağı oluyor.

Ceviz Fidanı Alırken Nelere Dikkat Edilmeli?           

Aşılı Ceviz fidanı alırken dikkat etmeniz gereken bazı önemli noktalar bulunmaktadır. Öncelikle ekim yapılacak arazinin uygunluğuna dikkat etmek gerekir. Alınacak ceviz fidanının aşı kaynağı araştırılmalı, nereden geldiği öğrenilmelidir. Satın alınan firmanın gerekli belgelere ve sertifikaya sahip olup olmadığı araştırmalıdır.

Ceviz fidanı ekiciliği için devlet hibesi bulunmaktadır. Fidan alırken firmanın size hibe desteği için gerekli belgeleri sunması gerekir. Örneğin mavi sertifikalı ceviz fidanı alırken devletin hibe desteği son derecek yüksektir. İklim koşulları ve arazi durumunu da belirleyerek ceviz fidanı satın almak gerekiyor. Kaliteli ceviz fidanı üretimi yaparak gelir elde etmek mümkün. Devletin organik tarım desteği olanaklarını araştırarak doğru bir yatırım yapmanız mümkün olacaktır.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023