Hangi Boy Ceviz Fidanı Dikmek Daha Uygun Olur?

Hangi Boy Ceviz Fidanı Dikmek Daha Uygun Olur?
Hangi Boy Ceviz Fidanı Dikmek Daha Uygun Olur?
Bu içerik 854 kez okundu.
Reklam

Birçok kişi kendi ceviz bahçesinde fidan alarak üretim yapmaktadır. Genellikle torba içerisinde gerçekleştirilen fidan üretimiyle mevsim sorunu olmaksızın fidan elde edilir. Diğer yandan açık köklü şekilde de fidan üretimi gerçekleştirilebilmektedir. Açık arazilerde kendi mevsimine uygun şartlarda yetişen ceviz fidanları farklı üretim özelliklerine göre değişik türlerde satışa sunulmaktadır.

Aşılı Ceviz Fidanı Avantajları

Ceviz bitkisi şayet aşılanmadan toprağa dikilirse, ürün vermesi 10-15 yıla varan süre içinde başlayacaktır. Bunun yanında aşı olmadan dikilen bu fidanın nasıl bir meyve çıkaracağı da tam olarak kestirilememektedir.  Diğer yandan ceviz fidanı çeşitlerinden dikildikten sonra iki yıl içinde hemen hepsi meyve verecektir. Dünya geneline bakıldığında aşısız ceviz üretimi gibi bir duruma neredeyse rastlanmaz. Aşı bu anlamda bir nevi zorunluluk ve ağacın meyve vermesinin garantisi gibi algılanabilir. Aşısız olan cevizlerde telafisi mümkün olmayan zaman kaybı yanında maddi anlamda da ciddi sorunlar yaşanabilir.  Bazı firmalar aşısız standart cevizlerden bahsederek ticareti suiistimal edebilmektedirler. Alıcıların da bu durumun bilincinde olarak önlem almaları gerekir.

Çok Kalın ve Uzun Boylu Fidan Dikmek Uygun Mu?

Fidan ekimi sırasında bazen bahçe ekicileri gösterişli kalın ve uzun olan fidanları tercih edebilirler. Bunların üretimi de oldukça kolaydır ancak bunlar genelde standart olan boyutlara göre daha düşük olasılığa sahiptir. Büyük fidanların bahçede tutmaması aslında tüm bitkilerin fidanlarında geçerlidir. Üstelik bu gösterişli olanlar diğerlerine göre daha pahalı fiyattan satılır ve üretici boşuna para ödemiş olur. İnce ve daha standart ebattaki fidanlara yönelmek ilerleyen dönemlerde alınacak verim açısından önemlidir. İnce olan fidan toprakla daha rahat bütünleşebilir. Bu da sürecin daha sağlıklı devam etmesini sağlar ve sorun çıkma riski azalır.

Kurumsal Satış Noktası

Hazal Fidancılık tarafından bahçeniz için ve üretiminizi artırmaya yönelik http://www.cevizfidaniburada.com satış sitesi ile Hazal Fidancılık Ceviz fidanları kurumsal satış platformundan yararlanabilirsiniz. Aşılı ve tüm üretim kontrollerinden geçen ürünler, firma aracılığıyla garantili biçimde sizin tarafınıza iletilmektedir. Yerli ve yabancı ürün çeşitlerinin yer aldığı sitede Fernor, Chandler, Fernette, Franquette, Pedro ve Pikan gibi çeşitleri görebilirsiniz.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023