Tüp Bebek Tedavisinde Embriyo Transferi

Tüp Bebek Tedavisinde Embriyo Transferi
Tüp Bebek Tedavisinde Embriyo Transferi
Bu içerik 1784 kez okundu.
Reklam

Tüp Bebek Tedavisinde Embriyo Transferi

Tüp bebek tedavisi, aşamalardan oluşan bir tedavi yöntemidir. Bu aşamalar ise: • Yumurtalıkların uyarılması,
 • Olgunlaşan yumurtaların toplanması,
 • Döllendirme aşaması,
 • Embriyo transferi,
 • Gebelik testidir. 
 Bu aşamalar, her tüp bebek merkezinde standart olarak uygulanmaktadır. Ancak bu aşamalar arasından en kısa sürede tamamlanan ancak en çok titizlik gösterilmesi gereken aşama, embriyo transferi olmaktadır.

Embriyo Transferi Nasıl Yapılır?

Embriyo transferi sırasında, anne adayı jinekolojik muayene masasına alınır. Gerekli steril işlemler tamamlandıktan sonra embriyolar transfer edilir. Transfer edilen embriyo sayısına, anne adayının kısırlık sorunu ve embriyoların kalitesine göre karar verilmelidir. Yasal olarak; anne adayı 35 yaşından küçükse ve ilk 2 tüp bebek tedavisi ise yalnızca bir embriyo transferine izin verilmektedir. Bunun dışında, en fazla 2 embriyo transferi mümkün olmaktadır. Embriyo transferi yaklaşık olarak 5 dakikada tamamlanmaktadır. İşlem sırasında anne adayı herhangi bir ağrı ya da acı duymaz. Bu sebeple de anestezi uygulanmasına gerek yoktur. İşlemden sonra anne adayı birkaç saat merkezde dinlenir ve ardından evine gidebilir.

Embriyo Transferinden Kaç Gün Sonra Gebelik Testi Yapılır?

Embriyo transferinden 12 gün sonra kanda ya da idrarda gebelik testi yapılır. Bu test, her sağlık kurumunda yapılan kanda gebelik testidir. Bu sebeple de çiftin gebelik testi için merkeze gitmesi gerekmemektedir. Şayet gebelik testi pozitif çıkarsa, anne adayı 2 hafta sonra ultrason kontrollerine çağırılır. Bu aşamada, bebek ultrasonda gözlemlenemeyecek kadar küçük olduğu için yalnızca kanda gebelik testi yapılabilir. Çeşitli durumlarda dış gebelik gibi durumlar söz konusu olduğunda da gebelik testi pozitif sonuç verecektir. Ancak ultrasonda gebelik kesesin gözlemlendiğinde gebelik kesinleşmektedir. Daha ayrıntılı bilgi için http://www.centrumtupbebek.com adresini ziyaret ediniz.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023