DASK

DASK

DASK
DASK Harun Baskan
Bu içerik 883 kez okundu.
Reklam

   Türkiye’nin karşılaştığı en büyük depremlerden bir tanesi olan Marmara Depremi ile birlikte insanlar bir kere daha kötü malzemeler ve uygun olmayan zemin üzerinden yapılan yapıların aslında onlara mezar olabileceğini gördüler. Devlet de bu sorunların ortaya çıkmasını hem engellemek hem de insanların çıkacak olan sorunlar karşısında maddi anlamda güvence altına alınması adına DASK isimli sigorta türünü onlara sundular.

 

Yapılacak olan DASK ile birlikte konutlar ortaya çıkacak olan mali hasarlara karşı insanlar devlet tarafından sunulan güvencelerden yararlanabiliyorlar. Her ne kadar konut sigortası gibi bir sigorta türü hali hazırda bulunsa da insanların bu sigortaya çok fazla önem göstermemesinden ötürü bu zorunlu deprem sigortasını devreye soktu.

 

Bu sigortanın en temel amacı depremin ortaya çıkmasından sonra kendini gösterebilecek zararların giderilmesi adına fon oluşturulmasıdır. İnsanların bir kısmı ne yazık ki bu tarz sigortaların çok büyük bir öneme sahip olmadığını düşünüyorlar. Ancak özellikle de ülkemizde meydana gelen çarpık yapılaşmanın yanı sıra üzerine bir de Türkiye’nin deprem kuşağında olması gerçeği geldiği zaman sigortanın önemi hiç olmadığı kadar artmaya başlıyor.

 

Şimdilerde pek çok farklı sigorta şirketi zorunlu deprem sigortası ile alakalı çalışmalar yapmakta. Binaların üretim yılı ya da malzemesi gibi detayların belirtilmesi sonrasında ödenecek olan tutarlar net bir şekilde ortaya çıkacaktır. Bu aşamada yalnızca yapılacak olan şey poliçeyi hazırlatmak olacak ve konutlar 1 yıl süre ile güvence altına alınacak.

 

 

DASK konusunda şu günlerde popüler olan Generali fiyat teklifi almayı unutmayın. İsterseniz online olarak isterseniz de telefon ederek müşteri hizmetlerine bağlanabilirsiniz.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023