Aşamalarla ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRME

Aşamalarla ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRME

Aşamalarla ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRME
Aşamalarla ÖZEL YAZILIM GELİŞTİRME Harun Baskan
Bu içerik 793 kez okundu.
Reklam

Çözüm İçin Özel Yazılım

Özel Yazılım; ihtiyaçlarınıza cevap verecek şekilde hazırlanmış bilgisayar programlarıdır. Kullanım alanınız ne olursa olsun hazır, standart yazılımlar tüm ihtiyaçlarınıza cevap veremeyecektir. Bundan dolayıdır ki işletmeler için özel yazılımlar neredeyse, olmazsa olmaz bir konuma gelmiştir. Her işletmenin işleyişi, departmanları, departmanlar arası iletişimi, denetleme sistemi ve benzeri faaliyetleri farklılıklar gösterir. Bu nedenle standart bir yazılım ihtiyaçların tümüne cevap veremez çünkü standart yazılımlar belli kıstaslara ve belli değişkenlere göre hazırlanırlar.  Ancak siz; farklı ihtiyaçlarınıza cevap verebilen, diğer yazılımlarla entegre olabilen,  iş akışınıza uygun olan, ihtiyaca göre farklı raporlamalar sunabilen veya bunlar gibi çeşitli ihtiyaçlarınıza cevap verebilen bir yazılım beklentisi içinde olabilirsiniz. Kullanımı kolay, kullanıcı dostu bir arayüze sahip, kolay öğrenilebilen, güvenli, hızlı ve fazlalık verilerden arındırılmış bir yazılım beklentiniz sizi özel yazılım geliştirme konusunda zorlayacaktır. Bunu gerçekleştirecek altyapı, donanım, bilgi ve personele sahip değilseniz özel yazılım geliştirme şirketlerine yönelmelisiniz.

Meşakkatli Aşamalar

Özel yazılım geliştirme belirli bir disipline ve çeşitli aşamalara sahiptir. Öncelikle iyi bir analiz gerekir. Yazılım firmaları bunu çok iyi gerçekleştirir. Ne istiyorsunuz, iş akışınız ve düzeniniz nedir, yazılımda yer alacak bilgiler ve bunların içerikleri nelerdir? Sınıflandırma ve raporlama aşamalarında neler ön plandadır gibi birçok konuda iyi bir analiz yaparak ihtiyaç ve ulaşılmak istenen hedef belirlenir. Buna uygun bir iş ve işleyiş planı oluşturulur. Bu aşamadan sonra yazılım alt yapısı hazırlanır ve arayüz için gerekli grafik çalışmaları tamamlanıp yazılımın kodlama aşamasına geçilir. Kodlaması tamamlanan ve belli bir arayüze oturtulmuş yazılım bir takım güvenlik testlerinde geçirilir. Hatalar, eksiklikler, fazlalıklar belirlenir ve yazılım kullanıma hazır hale getirilir. Güvenlik testleri tamamlanmış olan yazılımı kullanabilmeleri için personelinize özel eğitim verilir. Bu eğitim sonrasında yeniden bir test aşaması başlar bu da farklı kullanıcıların farklı ortamlarda karşılaşabilecekleri sorunları belirlemeye yöneliktir. Bu test sürecinden sonra yazılıma gereken müdahale yapılır ve kullanıma sunulur.

Yenilenebilir Yazılım

Özel yazılım kullanmanın bir getirisi de zaman içinde oluşabilecek ihtiyaçlara cevap verecek şekilde yazılımın yeniden düzenlenebilme imkanıdır. Böylece yeni ihtiyaçlar için yeni bir yazılım kullanmak ve bunu öğrenmeye çalışmak için çaba sarf etmek gerekmez. Hali hazırda kullanılan yazılıma yapılacak eklemeler ile işleyiş aksamadan devam ettirilebilir.

Sonuç olarak şunu söyleyebiliriz ki özel yazılım geliştirme hizmeti iş yükünüzü hafifleten, iş akışınızı kolaylaştıran, düzenleyen, sorunlara hızlı müdahale edip çözümleyebilme kabiliyeti sunan size özel bir hizmettir.

 

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023