İDATA VİZE BAŞVURUSU

İDATA VİZE BAŞVURUSU

İDATA VİZE BAŞVURUSU
İDATA VİZE BAŞVURUSU Harun Baskan
Bu içerik 997 kez okundu.
Reklam

 

Eğitimine İtalya veya Almanya’da devam etmek isteyen veya yabancı dil öğrenmek maksadıyla yurt dışına çıkacak öğrenciler vize işlemlerini İDATA ofislerinden yaptırabilirler. İDATA hem Alman hem de İtalya konsolosluğu tarafından resmi olarak yetkilendirilmiş tek kuruluştur. Vize işlemlerini hızlandırarak yeni hayat tecrübeleri katacak, kariyerinize bir adım önce başlayacağınız yurt dışı eğitim yaşama sizi yakınlaştıracak olan idata aracılığı ile kolaylıkla vize alabilirsiniz. Ulusal eğitim vizesi üniversite eğitimini yurt dışında tamamlamak isteyen yabancı uyruklu kişiler için eğitim yaşamı sona erene kadar belirlenen ülkede yaşama şansı verilmektedir. Ulusal eğitim vizesi alabilmek için öncelikle İDATA internet sitesinden randevu talep formunu doldurmalı ve randevu tarihinde belirtilen evraklarla İDATA ofisinde bulunmanız gerekmektedir. Eğitim vizesi için gerekli belgeler:

1.       Ulusal vize talep formu

2.       En az 10 yıl önce verilmiş ve eğitim hayatının sona ereceği tarihten sonraki 3 ayı da kapsayan bir pasaport

3.       Belirlenen kıstaslarda çekilmiş 1 adet fotoğraf. Fotoğraf çekim işlemleri İDATA ofislerinde belli bir ücret karşılığında gerçekleştirilmektedir.

4.       Halen eğitimine devam ettiği eğitim programının aslı ve fotokopisi

5.       Yurt dışında almak istediği eğitim masraflarının temin edilebileceğini gösterir belge. Burs alarak yurt dışında eğitim hayatına devam edecek kişilerin belge sunarken ıslak imzalı ve kaşeli olmasına dikkat etmesi gerekir.

6.       Yurt dışında konaklama ücretlerinin temin edilebileceğini gösterir belge

7.       Eğitim yaşamı sona erene kadar geçerli olan genel sağlık sigortası

8.       Uçak bileti veya rezervasyon belgesi

AB yerleştirme ve Eğitim programından faydalanarak yurt dışında eğitim alacak öğrencilerin Türkiye’de eğitim aldıkları üniversitenin beyanını gösterir belge ile birlikte yukarıda belirtilen belgeler hazırlandıktan sonra İDATA ofislerine teslim edilmelidir.

 

Türkiye’de üniversite öğrenimine devam edenken stajını yurt dışında yapacak kişilerin, yurt dışında staj imkanı sağlayan İş Bulma Birimi’nden almış oldukları belgeyi vize alırken idata www.pasaportvizesi.com ofislerine teslim edilecek belgeler arasında bulundurmaları gereklidir. Düzenlenen staj sözleşmeleri henüz eline geçmeyen öğrenciler vize başvuruları sırasında staj teyit yazısı da kabul edilmektedir. Staj teyit yazısının içeriğinde staj sözleşmesinin neden ibraz edilmediğinin ayrıntılarını da içermelidir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023