Konut Kredisi Kullanmak İçin Gereken Şartlar

Konut Kredisi Kullanmak İçin Gereken Şartlar

Konut Kredisi Kullanmak İçin Gereken Şartlar
Konut Kredisi Kullanmak İçin Gereken Şartlar Harun Baskan
Bu içerik 734 kez okundu.
Reklam

Ekonomik durumları ev almaya müsaade etmeyen insanların genellikle başvuru yaptığı konut kredisi, birçok insana barınma olanağı sağlamıştır. Her geçen gün geçim olanağının zorlaşması ve konut zorunluluğundan dolayı en azından kirada oturmaya mecbur olmamız, giderlerimizi arttırmaktadır. Bu noktada da yine bankalar devreye girerek sizler için önemli olan kararlar almaktadırlar. Özellikle belirli oranlar doğrultusunda faiz uygulaması yaparak sizlere ev alabilmeniz için nakit para sağlamaları, ev sahibi olmanızı sağlamaktadır. 

Konut Kredisi Nedir?

Konut kredisi ev almak isteyen ama bir türlü yeterli birikimi yapamayanlar için bankalar tarafından geliştirilmiş bir sistemdir. Bu sistem sayesinde birçok insan birikim yapamamalarına rağmen ev sahibi olabiliyorlar. Bankalar bu konuda sizlere çok büyük olanaklar sunmaktadır. Hatta bazen öyle durumlar meydana getirir ki neredeyse kira öder gibi ev sahibi olmanızı sağlamaktadır. Bununla birlikte bazı durumlarda bulduğunuz evlerin tamamı için kredi çıkmamaktadır. Genel olarak bilinen alınacak evin %70'ine kredi çıkma durumunun var olmasıdır. Bunun için kredi öncesinde elinizde azda olsa peşinatını bulunması gerekmektedir. Hiç peşinat bulamıyorsanız da yine bankalara başvurarak yardım talep edebilirsiniz. 

Konut Kredisi Kullanmak İçin Gereken Şartlar

Bankalar, eğer "kredi notu" olarak sizleri kötü olarak görmüyorsa büyük ihtimalle krediyi onaylayacaktır. Kredi onaylamak için belirli şartlar sunan banka öncelikle evi teminat olarak görür ve kredi verme durumunda evin üzerine ipotek koyar. Koyduğu bu ipoteği borcun tamamı ödenene kadar kaldırmaz. 

Kredi kullanırken kredi türüne göre seçenek yapmalısınız. Mesela konut almak istiyorsanız "kosgep" sistemine başvuramazsınız. Bu sistemde konut için finansman sağlanamayacağı için zaten baştan krediyi işleme alma durumları olmayacaktır.

 

En iyi ve kestirme yol olarak banka şubesine giderek müşteri temsilcisi yardımıyla kredi başvurusu yapmanızdır. Ayrıca başvuru öncesinde tüm bankalardan faiz oranı almanız sizin yararınıza olacaktır. Unutulmamamlıdır ki en ufak faizlerde ki oynama toplam para üzerinde çok büyük rakamlara denk gelecektir. Tüm bu araştırmaların sonucunda en düşük faizi uygulayan bankadan istediğiniz oranda kredi talebi yapabilirsiniz.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023