Askerlik Tecil Sorgulama İşlemleri

Askerlik Tecil Sorgulama İşlemleri

Askerlik Tecil Sorgulama İşlemleri
Askerlik Tecil Sorgulama İşlemleri Harun Baskan
Bu içerik 1314 kez okundu.
Reklam

Tecil işlemleri eğitimlerini bitiren kişiler son derece önemli bir işlem olarak gösterilebilir. Ülkemizde üniversite eğitimi almış olan kişilerin askerlik öncesinde 2 senelik bir tecil hakları bulunuyor. Bu doğrultuda üniversitelerin 4 senelik bölümlerinden mezun olan kişiler sonrasında 2 senelik bir tecil yaptırarak askerlik hizmetlerini erteleyebilirler. Üniversiteye devam ettikleri dönemlerde şubelere gerekli belgeler otomatik olarak gönderilmektedir. Bu sebeple de okul döneminde herhangi bir problem yaşanmaz. Ancak okul bitirildikten sonra tecil işleminde okulun bir katkısı yoktur. Bu aşamada kişilerin kendisi gerekli işlemleri askerlik şubesine giderek yaparlar. Tecil Sorgulama işlemini yaparak tecil haklarının ya da tecillerinin olup olmadığını öğrenen kişiler sonrasında gerekli işlemleri yapmaktadırlar. Bu sorgulama işlemi için birkaç farklı yöntem bulunurken en kolay yöntem olarak e-devlet şifresi ile birlikte tecil sorgulama işlemi gösterilebilir.
 

Bunun için kişilerin ilk olarak e-devlet şifresi almaları gerekmektedir. Bunun için kendilerine en yakında olan PTT şubesine gidebilirler. Bu şubeden çok düşük bir ücret karşılığında şifrelerini alan kişiler sonrasında ASKERLİK SORGULAMA sitesi gibi güvenilir sitelere girerek bu sorgulama işlemini gerçekleştirebilirler. Bu aşamada askerliksorgulama.org adresine giren kişiler kategorilerden tecil sorgulama işlemini seçerek gerekli işlemleri gerçekleştirirler. Aldıkları e-devlet şifreleri ile siteden kişiler gerekli bilgileri edindikten sonra tecil işlemi için askerlik şubesine gitmelidirler. Bu aşamada kişilerin nüfusa kayıtlı oldukları bölgenin şubesine gitmeleri şart değildir. Sizlere en yakın olan askerlik şubesine giderek de tecil işlemini yaptırabilirsiniz. Sonrasında şube kendisi gerekli bölgeye evraklarınızı gönderecektir.
 

Bu tecil işleminde zaman kaybetmemek için kişiler ilk etapta hazırlıklı olarak şubeye gidebilirler. Bu durumda tekrar şubeye gitmeleri gerekmeden tek seferde işlemlerini tamamlayabilirler. Üniversitelerin 4 senelik bölümlerinden mezun olan kişiler bu doğrultuda mezuniyet belgeleri ile birlikte şubeye giderler. Bunun yanı sıra orada doldurmaları gereken birkaç form bulunur. Yanlarında nüfus cüzdan fotokopilerini de götüren kişilerin başka bir belgeye ihtiyaçları yoktur. Bu sayede kişiler şubede birkaç dakika içerisinde gerekli işlemlerin tamamını yaparak askerliklerini tecil ettirmiş olurlar. Bu işlem sonrasında 2 sene boyunca askerlik ile herhangi bir sorun ortaya çıkmaz. 2 senenin sonunda farklı bir sebep oluşmazsa kişilerin askere gitmeleri gerekmektedir. Bu durumda da kişiler şubeye askerlik için başvururlar. Sonrasında en yakın celp döneminde ya da bir sonraki dönemde kişiler askere alınırlar. Askerlikleri başlayan kişiler de 6 aylık kısa dönem er ya da 1 senelik yedek subay olarak görevlerini tamamlayabilirler.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023