Arıkbaşı'nda ağaç tartışması bitmedi

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol yapım çalışmaları için Bayındır Arıkbaşı Köyü'nde ağaçların kesileceğini, köylülere verilen sözün tutulmadığını söyledi

Arıkbaşı'nda ağaç tartışması bitmedi
Arıkbaşı'nda ağaç tartışması bitmedi
Bu içerik 1007 kez okundu.
Reklam

CHP İzmir Milletvekili Atila Sertel, Torbalı-Bayındır-Ödemiş-Kiraz bölünmüş yol yapım çalışmaları için Bayındır Arıkbaşı Köyü'nde ağaçların kesileceğini, köylülere verilen sözün tutulmadığını söyledi. 


Arıkbaşı köylülerinin yol genişletme çalışmalarında kesilecek ağaçlar için uzun süre kampanya yürütmüş, geçtiğimiz aylarda buraya gelen Ak Parti Genel Başkan Yardımçısı Nükhet Hotar, projede yapılan değişiklikle ağaçların kesilmeyeceğini açıklamıştı. Ancak CHP İzmir Milletvekili Sertel verilen sözün tutulmadığını, kesilecek ağaçlara kırmızı boyayla çarpı atıldığını söyleyip, “AKP iktidarı yeşili yalnızca dolardan ibaret görüyor. Ağaçları canlı olarak görmeyen bir zihniyet egemen. Tarihi ağaçların kesilmek istenmesi tam anlamıyla bir cinayettir" dedi.


Proje değişikliği ile aralarında 300-400 yıllık çınarların da bulunduğu ağaçların kurtarılabileceğini dile getiren Atila Sertel, “AKP Genel Başkan Yardımcısı kısa bir süre önce Bayındır Arıkbaşı köyüne gelerek ağaçların kesilmeyeceğini siyasi bir şovla duyuruyor. Aradan bir hafta geçmeden belediyeye gönderilen yazıda ağaçların kesileceği vurgulanıyor. Şov yaparak ağaçlar kesilmeyecek diyen AKP'lilerden hiç ses çıkmıyor. Halka karşı verdikleri birçok söz gibi bu sözlerini de unutmuşlar. Çünkü bu iktidar yeşili sadece dolardan ibaret sanıyor. Birilerine rant sağlamak için ormanlara, ağaçlara gözlerini bile kırpmadan kıyabiliyorlar. Para her şey değil ama doğa her şey. Çevreye, doğaya sahip çıkan ve direnen Arıkbaşı köylülerinin yanında yer aldığımı bilmelerini isterim" dedi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023