Çanakkale Valisi: Kaçak geçişleri neredeyse sıfıra indirdik

ÇANAKKALE Valisi Hamza Erkal, alınan önlemler sayesinde kentten yasa dışı geçişleri sıfır noktasına kadar indirdiklerini açıkladı

Çanakkale Valisi: Kaçak geçişleri neredeyse sıfıra indirdik
Çanakkale Valisi: Kaçak geçişleri neredeyse sıfıra indirdik
Bu içerik 727 kez okundu.
Reklam

ÇANAKKALE Valisi Hamza Erkal, alınan önlemler sayesinde kentten yasa dışı geçişleri sıfır noktasına kadar indirdiklerini açıkladı.


Çanakkale Valisi Hamza Erkal, göçmen kaçakçılığıyla ilgili açıklamalar yaptı. Yaşanan ölümler nedeniyle büyük üzüntü yaşatan geçişleri alınan önlemler sayesinde neredeyse bitirdiklerini belirten Vali Erkal, "Daha önce çok yoğun bir göç trafiği vardı. Bu göç trafiği ile insanlar denizde boğuluyorlardı. Midilli Adası'nın çok yakın olması, kıyılarımızın engebeli ve uzun olması, zeytinliklerle kaplı olması bazı handikaplarımız. Ama biz yine büyük bir gayretle, özellikle Çanakkale İl Jandarma Komutanlığı ve Bursa'dan gelen takviye ile şu an Türkiye'nin en başarılı illeri arasındayız. Son 2-3 haftadır kaçak geçişleri neredeyse sıfıra indirdik. Sıfır olma şansı yok, ama yine karşılaştırmalı olarak baktığımızda çok iyi konumda olduğumuzu görüyoruz" diye konuştu.


Yurt dışında bazı gazetelerin, NATO gemilerinin Ege'de yakaladığı sığınmacıları Türkiye'nin geri almadığı iddialarının doğru olmadığını belirtip, "Bize ne NATO gemilerinden, ne de Yunan tarafından gönderilmiş tek bir mülteci dahi yok. Gönderilmeyen bir şahsın alınmama durumu da olmayacağına göre, bu doğru değil. Şu anda NATO gemilerinin de henüz başlayıp başlamadığını da bilmiyorum. Başlamışsa bile bir hafta önce başlamış olabilir" dedi.

 

  

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023