Aydın'a yeni serbest bölge

AYDIN Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, bin 500 dönüm arazi üzerine Gıda Serbest Bölge A

Aydın'a yeni serbest bölge
Aydın'a yeni serbest bölge
Bu içerik 802 kez okundu.
Reklam

AYDIN Sanayi Odası (AYSO) Başkanı Mehmet Yunus Şahin, bin 500 dönüm arazi üzerine Gıda Serbest Bölge A.Ş.'yi kuracaklarını açıkladı.

Aydın Sanayi Odası Meclis toplantısında konuşan AYSO Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Astim OSB'de serbest bölge oluşturulması için uzun süredir çaba gösterdiklerini belirterek, "Aydın Gıda Serbest Bölge A.Ş. olarak kurulması planlanan teşekküle dahil olmaları ve görüşlerini öğrenmek üzere, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği, ASTİM OSB ilimizdeki oda ve borsalarımız ve Ege İhracatçı Birliği ile biraraya geleceğiz. Aydın Gıda Serbest Bölge Yönetimi olarak birlik ve beraberlik içinde, Ekonomi Bakanlığı, Serbest Bölgeler, Yurtdışı Yatırım ve Hizmetler Genel Müdürlüğü'ne hazırlıklarına başladığımız fizibilite raporu ile başvuracağız. Nihai kararı Bakanlar Kurulu verecek" dedi.

Serbest bölge oluşturulmasının, bölge ekonomisinin canlanması bakımından büyük önem taşıdığını kaydeden Şahin, "Aydın Gıda Serbest Bölgesi Aydın ile özdeşleşecek, yatırımcı ve karar vericilerin odak noktası olacak. Mevcut durumda Türk Hava Yolları'nın kullandığı Çıldır Havaalanı'ndaki pistin kullanımını etkilemeden, yaklaşık 100 metre güneyine yapılacak 2 kilometrelik yeni pist ile havaalanı kullanılabilir. Bunun olabilirliğini uzmanları ile etüt ederek belirledik. Aydın - Denizli otoyolu, Aydın – Çine - Güllük (liman) demiryolu hattı ve Aydın çevre yolunun tamamlanması mümkün olacak. Aydın Gıda Serbest Bölgesi, Aydın için önemli gıda ürünlerinin işlenmesinin yanında, tarıma dayalı Aydın sanayinin rekabet gücü yüksek olan, gıda teknolojileri ve tarım manikalarında nitelikli ve yüksek teknolojili ürünlerin üretildiği bir üst olacak" dedi.

5 YILDA 5 BİN KİŞİ İSTİHDAM EDİLECEK

Aydın Gıda Serbest Bölgesi faaliyete geçtiğinde ilk 5 yılda 5 bin kişinin istihdam edeceğini söyleyen Şahin, "İlk beş yılda 1 milyar dolar ilave ihracat, ikinci beş yıl sonunda 10 bin istihdam, 2 milyar dolar ilave ihracat sağlayacak. Faaliyete geçtiği ilk 5 yılda mevcut durumda, Aydın'da üretilen ve ihraç edilen tüm tarım ürünlerinin 5 katı değerinde, ikinci beş yıl sonunda 10 katı değerinde ilave katma değer üretecek. Aydın Gıda Serbest Bölgesi'nin yüzde 30'u yabancı yatırımcı için planlanacak. Bu gelişmeler Aydın'da kişi başına düşen milli geliri 25 bin dolar bandına çıkaracak. Güney Ege'nin gıda ticaretinde yurt dışına çıkış kapısı olacak" diye konuştu.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023