Döşemealtı'nda temizlik seferberliği

DÖŞEMEALTI Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 temizlik aracı ve 80 personelle 32 mahallede temizlik hizmeti veriyor

Döşemealtı'nda temizlik seferberliği
Döşemealtı'nda temizlik seferberliği
Bu içerik 842 kez okundu.
Reklam

DÖŞEMEALTI Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri, 23 temizlik aracı ve 80 personelle 32 mahallede temizlik hizmeti veriyor.

Döşemealtı Belediyesi Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri 23 araç 80 personelle ilçenin 32 mahallesinde görev yapan ekipler, 9 çöp kamyonu ile her gün 5 bin konteynerden çöp topluyor. Ekipler, özel dezenfekte aracıyla konteynerleri koku ve sineğe karşı dezenfekte ediyor. Ana arterler, cadde ve sokaklar, meydan, boş alan, pazar yerleri, sanayi sitelerinin temizliği ve bu alanlarda bulunan atıklar toplanarak doğaya zarar vermeden bertaraf ediliyor.

Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü ekipleri dönemsel olarak atık pil ve bitkisel atık yağ toplama işlerini de titizlikle yürütüyor. Ekipler yol kenarlarına atılan pet şişe, sigara paketleri gibi atıkları da düzenli olarak toplayarak çevre ve görsel kirliliği engellemeye çalışıyor. Çöp konteynerlerinin koku oluşturmaması, sinek, haşere barındırmaması ayrıca görüntü kirliliğine yol açmaması için de çöp konteyneri yıkama aracını da bünyesine katan temizlik ekipleri özellikle halkın yoğun olarak yaşadığı alanlarda bulunan konteynerleri günlük dezenfekte ediyor. Birinci önceliklerinin insan sağlığı olduğunu söyleyen ekipler, halktan gelen talepler doğrultusunda da günlük programlarına ilave çalışmalar yürütüyor.

PAZAR YERLERİ YIKANIYOR

Temizlik İşleri Şube Müdürlüğü bünyesine yeni kazandırılan elektrikli yıkama aracı da vatandaşların hizmetine sunuldu. Temizlik işleri filosuna kazandırılan elektrikli yıkama ve durulama aracı özellikle pazar yerleri ve rögar temizliği işlerinde kullanılmaya başlandı. İlçedeki 8 pazar yeri yiyecek satışı yapıldığı için özenle temizleniyor. İnsan sağlığına zararı bulunmayan doğal temizlik ürünleriyle tüm pazar yerleri yıkanıyor.

SÜPÜRME ARAÇLARI HER YERDE

Belediye Temizlik İşleri bünyesinde bulunan biri küçük diğeri büyük iki yol süpürme aracı da aralıksız hizmet veriyor. Büyük araç ana arterler ve sanayi siteleri gibi insan ve araç yoğunluğunun fazla olduğu bölgelerde, küçük süpürme aracı da büyük kamyonun giremediği yerlerde kullanılıyor.

Belediye Başkanı Turgay Genç, "İhtiyaç doğrultusunda araç filomuzu genişlettik, ekiplerimizin de gayretli çalışmasıyla hiçbir vatandaşımızın mağdur edilmemesi prensibiyle hareket ediyoruz" dedi.

 

 



 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023