Narenciyede Irak pazarı da sıktıntılı

MERSİN'de Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı Irak’a yaş meyve ve sebze ihracatının 44

Narenciyede Irak pazarı da sıktıntılı
Narenciyede Irak pazarı da sıktıntılı
Bu içerik 713 kez okundu.
Reklam

MERSİN'de Türkiye Irak Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TISİAD) Başkanı Nevaf Kılıç, Türkiye’nin en büyük ihracat pazarı Irak’a yaş meyve ve sebze ihracatının 44.8 milyon dolardan 26.3 milyon dolara gerilediğini açıkladı. 

 

İhracat rakamlarını değerlendiren Kılıç, Rusya ve Suriye pazarlarının ardından, Irak pazarındaki daralmanın da endişe verici olduğunu söyledi. Türkiye genelinde ihracatın geçen yıla göre yüzde 9 azaldığını, bunda Irak pazarındaki kayıpların etkisinin büyük olduğunu vurgulayan Kılıç, "Bu gerileme ekonomisi tarıma dayalı Mersin için de büyük kayıptır. Önlem alınmadığı takdirde sorunlar büyüyerek devam edecektir. Türkiye'nin en çok ihracat yaptığı 2'nci ülke Irak’tır. Bu pazarı kaybetme lüksümüz yok. Türkiye olarak Irak’taki öncelikli tercih edilme avantajımızı kaybetmemeli, aksine güçlendirmeliyiz. Yıllardır Irak pazarını büyütmek için yaptığımız çabaların boşa çıkmamasını istiyoruz" dedi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023