Yalvaç'ta Baba Devlet, Ana Nimet, Kardeş Kanat, Evlat Hayat Projesi

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Baba Devlet, Ana Nimet, Kardeş Kanat, Evlat Hayat Projesi kapsamında aileleri parçalandığı için mağdur durumda olan 597 çocuk olduğu tespit edildi

Yalvaç'ta Baba Devlet, Ana Nimet, Kardeş Kanat, Evlat Hayat Projesi
Yalvaç'ta Baba Devlet, Ana Nimet, Kardeş Kanat, Evlat Hayat Projesi
Bu içerik 789 kez okundu.
Reklam

ISPARTA'nın Yalvaç İlçesi'nde Baba Devlet, Ana Nimet, Kardeş Kanat, Evlat Hayat Projesi kapsamında aileleri parçalandığı için mağdur durumda olan 597 çocuk olduğu tespit edildi.

Yalvaç Kaymakamlığı başkanlığında, Baba Devlet, Ana Nimet, Kardeş Kanat, Evlat Hayat Projesi başlatıldı. Suça sürüklenen çocukların tespit edilmesine yönelik proje kapsamında, çeşitli sebeplerden ötürü anne ve babasından ayrı olup yakınlarının yanında kalan öğrencilerin topluma kazandırılması, ihtiyaçlarının tespit edilerek mağduriyetlerinin önlenmesi amacıyla çalışma yapıldı. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğü'nün de yer aldığı projede, rehber öğretmenlerle birlikte saha çalışması tamamlandı.

Araştırma sonuç raporunu görüşmek üzere komisyon üyeleri Kaymakam Abdurrahman Bey Ortaokulu Kütüphanesi'nde bir araya geldi. Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer başkanlığındaki komisyonda İlçe Emniyet Müdürü Süleyman Canpolat, Milli Eğitim Müdürü Serdar Kaya, rehber öğretmenler ile Toplum Destekli Polislik Bürosu personeli katıldı. Toplantıda, yapılan saha çalışması kapsamında ailesi parçalanmış 597 çocuk olduğu tespit edildi.

Kaymakam Ahmet Süheyl Üçer, "Bu projede Yalvaç halkının yer alması faydalı olacaktır. Kasım 2015'te başladığımız bu projede tüm rehber öğretmenlerimiz görevlendirildi. Ziyaretlerle aileler ve çocuklarla birebir görüşüldü. Bu çalışmaları görev ve sorumluluk bilinciyle yapıyoruz. Ancak bu çocuklara sahip olması gereken devletten de önce millettir. Farkındalık yaratır, halkımızda ilgi alaka uyanırsa başarıya ulaşırız. Duyarlı halkımızın, esnafımızın, sivil toplum kuruluşlarımızın bizlerle irtibata geçerek projede gönüllü olarak yer almalarını bekliyoruz. Yaptığımız bu tespitler üzerine Emniyet Genel Müdürlüğü destekli uygulama projesi hazırlanmış ve gerçekleşmesi aşamasına gelmiştir" diye konuştu.

Yalvaç Kaymakamlığı'nın projesini kabul ederek destek veren Emniyet Genel Müdürlüğü proje için bütçe ayırdı. Genel müdürlüğün izni ile İlçe Emniyet Müdürlüğü önümüzdeki günlerde proje için ihaleye çıkacak. İhale kapsamında parçalanmış ailelerin çocuklarının topluma kazandırılması amacıyla çeşitli sosyal faaliyetler, geziler ve kütüphane oluşturulması gibi faaliyetler yapılacak.

 









 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023