ETSO Başkanı Yücelik: İran itici güç olacak

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından İran'a uygulanan ambargonun kaldırılmasının Türk ekonomisinde 'itici güç' olacağını bildirdi

ETSO Başkanı Yücelik: İran itici güç olacak
ETSO Başkanı Yücelik: İran itici güç olacak
Bu içerik 913 kez okundu.
Reklam

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Amerika Birleşik Devletleri (ABD) ve Avrupa Birliği (AB) tarafından İran'a uygulanan ambargonun kaldırılmasının Türk ekonomisinde 'itici güç' olacağını bildirdi. 

 Türkiye'nin İran'la 560 kilometrelik sınırı olduğuna dikkati çeken ETSO Başkanı Lütfü Yücelik, İran'la, başta enerji olmak üzere, turizm, bankacılık, petrokimya, ulaştırma, otomotiv ve telekomünikasyon alanlarında ticaret yaptığımızı bildirdi. Yücelik, şunları söyledi:
 
"Ambargonun kalkması ve Tercihli Ticaret Anlaşması'nın sağladığı karşılıklı tarife indirimlerinin, bu ülkeyle ticaretin artmasında itici güç olacağına inanıyorum. Ancak, iki ülke arasındaki dış ticaret rakamları henüz istenilen seviyede değil. Hedef olarak belirlenen 30 milyar dolarlık ticaret hacmine ulaşmak için sadece Türkiye'nin değil, aynı şekilde İran'ın da çaba göstermesi gerekiyor. Özellikle gümrüklerde yaşanan beklemelerin en aza indirilmesi için İran'ın yapacağı düzenlemeler ve bürokrasinin azaltılması, ticaretimizin daha hızlı gelişmesine katkıda bulunacaktır. Erzurum, uluslararası bir kavşak noktasında. Kop ve Ovit tünellerinin tamamlanmasıyla şehrimiz limanlara daha kısa sürede ulaşma imkanı bulacak. Ayrıca, Palandöken Lojistik Köyünün faaliyete geçmesiyle ilimiz taşımacılık sektöründe önemli bir merkez haline gelecektir."
 
 
 
Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023