Erciyes'ten, Avrupa projesi

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Vakfı tarafından yürütülecek olan, ERÜ ile merkezi Hollanda’da bulunan Avrupa Tarih Eğitimcileri Derneği’nin (EUROCLIO) eş başvuran olduğu “Sosyal Bilgiler ve Tarih Derslerinde Farklılaştırılmış, Beceri ve Yeterlik Temelli Öğretim” adlı projenin sözleşmesi Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde imzalandı

Erciyes'ten, Avrupa projesi
Erciyes'ten, Avrupa projesi
Bu içerik 801 kez okundu.
Reklam

ERCİYES Üniversitesi (ERÜ) Vakfı tarafından yürütülecek olan, ERÜ ile merkezi Hollanda’da bulunan Avrupa Tarih Eğitimcileri Derneği’nin (EUROCLIO) eş başvuran olduğu “Sosyal Bilgiler ve Tarih Derslerinde Farklılaştırılmış, Beceri ve Yeterlik Temelli Öğretim” adlı projenin sözleşmesi Merkezi Finans ve İhale Birimi’nde imzalandı.

 

Türkiye Cumhuriyeti ve Avrupa Birliği tarafından finanse edilen projenin koordinatörlüğünü Erciyes Üniversitesi Vakfı adına Erciyes Üniversitesi Eğitim Bilimleri Enstitüsü Müdürü Doç. Dr. Cevdet Kırpık yapacak. Projede Erciyes Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğretim üyeleri ile EUROCLIO’dan bir uzman görev alacak. Proje kapsamında Kayseri ve Türkiye’nin çeşitli yerlerinden sosyal bilgiler ve tarih öğretmenleri ile öğretmen adaylarına yenilikçi sosyal bilgiler ve tarih eğitimi konusunda eğitim verilecek. Gerçekleştirilecek eğitimler ve seminerler ile öğretmen ve öğretmen adaylarına sınıf-içi bireysel farklılıklarla nasıl baş edebilecekleri ve öğrencilerinin çeşitli becerileri ile vatandaşlık yeterliklerini nasıl geliştirebilecekleri hususlarında pedagojik destek sağlanacak. Ayrıca sınıf içinde uygulanmaya hazır bir şekilde geliştirilecek olan etkinlikler yoluyla, bütün sosyal bilgiler ve tarih öğretmenleri ile öğretmen adaylarına, sosyal bilgiler ve tarih derslerinde yenilikçi öğretim yöntemlerini uygulamaları konusuyla ilgili kaynak sağlanacak. Proje süresince yapılacak çalışmalar, hazırlanacak web sitesi ve sosyal ağlar aracılığı ile geniş kesimlere duyurulacak. Ayrıca hazırlanacak öğretmen kaynak kitabı ile elde edilen sonuçlar eğitim ve bilim dünyasının istifadesine sunulacak. Proje çalışmalarının 15 ayda tamamlanması planlanıyor.
 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023