Satış gerçekleşmedi

ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin metrekaresi 4 bin 250 liradan satışa çıkardığı falez kıyı bandı üzerinde yüksek katlı lüks sitelerin, 5 yıldızlı otellerin arasında ağaçlarla kaplı 3588 metrekarelik arsasının satışı için bugün yapılan ihale 'katılımcı' çıkmadığı için iptal edildi

Satış gerçekleşmedi
Satış gerçekleşmedi
Bu içerik 911 kez okundu.
Reklam

ANTALYA'da Muratpaşa Belediyesi'nin metrekaresi 4 bin 250 liradan satışa çıkardığı falez kıyı bandı üzerinde yüksek katlı lüks sitelerin, 5 yıldızlı otellerin arasında ağaçlarla kaplı 3588 metrekarelik arsasının satışı için bugün yapılan ihale 'katılımcı' çıkmadığı için iptal edildi.

Lüks restoranların sıralandığı Lara Caddesi'ne cephesi bulunan arsa 15 milyon 252 bin lira muhammen bedel üzerinden ihaleye çıktı. Saat 14.00'te başlayacak ihalenin iptal edildiğini, Belediye Başkanı Ümit Uysal facebook üzerinden duyurdu. 'Muratpaşa Belediyesi iyi çalışıyor diye paniğe kapılıp kıyameti koparanlar var' sözleriyle başlayan açıklamasında Uysal, şu ifadelere yer verdi:

“Biz yolumuza devam ediyoruz. Eski Mobil arazisinin kenarındaki 3800 metrekarelik belediye arsamıza bugün yapılan ihalede alıcı çıkmadı. Haftalardır sizlere anlatılan komplo teorilerine göre güya hazır bekleyenler vardı. Bu araziyi alıp, başka arazilerle birleştirip otel yapacak olanlar vardı. Bütün komplo teorilerinin ne kadar boş ve temelsiz olduğu anlaşılmış oldu. Keşke belediyeye, yani sizlere ait olan bu arsa satılsaydı da bedelini size daha geniş hizmet etmekte kullanabilseydik."

Arsa satılabilmiş olsa buradan elde edilecek gelirle ilçenin asfalt altyapısının güçlendirileceğini, gösteri merkezi inşaatının gerçekleştirileceğini belirten Uysal, bunların yanı sıra paranın bir kısmıyla da eski Mobil arazisindeki mobil hisselerini satın alıp, o bölgeyi tazminatsız olarak park ve spor alanı yapmayı planladıklarını aktardı. Uysal, bunun için Konyaaltı Belediye Meclis üyesi Mehmet Hacıarifoğlu aracılığıyla görüşmelerde bulunduklarını aktardı.

Başkan Uysal, ihalenin katılımcısı olmaması nedeniyle iptal edildiğini açıkladığı dakikalarda A Platformu adıyla biraraya gelen bir gurup çevreci belediye önünde basın açıklaması yaptı. Grup adına Hediye Gündüz tarafından yapılan açıklamada, “Doğal alanlar ve kıyı alanlarının yalnızca ticari alan olarak görülmesi sosyal belediyecilik anlayışına sığmaz" denildi. Çevreciler alanın park olarak düzenlenip halka açılmasını talep etti.





 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023