UZKADER'li kadınlar pazar arıyor

Uzundere Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği (UZKADER) üyeleri Vali Ahmet Altıparmak'ı çiyaret ederek elemeği, göz nuru dökerek üretilen seramik ürünler, tıbbı ve aromatik bitkilerin paketlenip pazarlanması konusunda yardım istediler

UZKADER'li kadınlar pazar arıyor
UZKADER'li kadınlar pazar arıyor
Bu içerik 667 kez okundu.
Reklam

Uzundere Kadın Emeğini Değerlendirme Derneği (UZKADER) üyeleri Vali Ahmet Altıparmak'ı çiyaret ederek elemeği, göz nuru dökerek üretilen seramik ürünler, tıbbı ve aromatik bitkilerin paketlenip pazarlanması konusunda yardım istediler. 

Uzundere Kaymakamı Hacı Arslan Uzan, Uzundere Belediye Başkanı Halis Özsoy, UZKADER Başkanı Firdevs Kurt ve yönetim kurulu üyeleri Vali Ahmet Altıparmak'ı makamında ziyaret etti. Başkan Firdevs Kurt, Vali Altıparmak'a derneğin çalışmaları hakkında bilgi vererek kadınlar tarafından üretimi yapılan seramik ürünlerden çeşitli örnekler gösterdi. En büyük sorunlarının bu ürünleri pazarlama konusunda yaşadıklarını vurgulayan Firdevs Kurt, Vali Altıparmak'tan yardım istedi.

Seramik üzerine çeşitli renklerde üretilen kaya kartalı, çift başlı kartal ve Erzurum'un kültürel varlıklarının işlendiği magnetlerin yanısıra, nane, kekik, sarı kantoron, kızılcık, kuşburnu, kayısı ve armut kurusu, ıhlamur, çam fıtırı, pestil, altın çilek, reyhan, taş nanesi gibi tıbbı aromatik bitkilerin paketlenip pazarlanması konusunda destek isteyen Firdevs Kurt, bu sayede ilçedeki kadınların ev ekonomilerine katkı sağlayacaklarını bildirdi.

Üretilenlerin çok güzel olduğunu ifade eden Vali Ahmet Altıparmak, UZKADER üyelerini başarılı çalışmalarından dolayı kutladı. Vali Altıparmak, Erzurum'da bu anlamda çalışma yapan firmaların bu fırsatı ve potansiyeli değerlendirmeleri gerektiğini söyledi.

Öte yandan Kaymakam Hacı Arslan Uzan ile Belediye Başkanı Halis Özsoy, Vali Altıparmak'a Uzundere'nin doğa, tarih, turizm ve kültürel birikimlerinin bulunduğu bilimsel yönü bulunan 192 sayfalık kitap hediye etti.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023