Karpuz fideleri toprakla buluştu

TÜRKİYE'de karpuz hasadının ilk yapıldığı kent olan ve üretimin yüzde 20'sini gerçekleştiren Adana'da, örtü altı fide dikimi başladı

Karpuz fideleri toprakla buluştu
Karpuz fideleri toprakla buluştu
Bu içerik 519 kez okundu.
Reklam

TÜRKİYE'de karpuz hasadının ilk yapıldığı kent olan ve üretimin yüzde 20'sini gerçekleştiren Adana'da, örtü altı fide dikimi başladı.

Her yıl 120-140 bin dekar alanda yaklaşık 800 bin ton karpuz üretilen kentte, havanın karpuz fidesi dikimi için çok uygun olduğunu belirten Ziraat Mühendisleri Odası Adana Şube Başkanı Semih Karademir, 15 gündür işçilerin tarlalarda çalıştığını söyledi. Karademir, "Yaz döneminin favori meyvelerinden karpuz üretimi için Adana'nın erkenci bölgelerinde dikim başladı. Daha doğrusu ocak ayının son haftalarından bu yana dikim devam ediyor. Bölgemiz, Türkiye'nin en erkenci ve en çok karpuz üreten bölgelerinin başında geliyor" dedi. 

TÜRKİYE 4 MİLYON TON KARPUZ ÜRETİYOR

Türkiye'de 4 milyon ton karpuz üretildiğini belirten Karademir şöyle konuştu: 

"Türkiye'nin dünya üretimine ciddi bir katkısı var. Yaklaşık dünyadaki karpuz üretiminin yüzde dörtlük kısmına denk gelen 4 milyon tonunu Türkiye karşılıyor. Adana olarakta bu üretimin yaklaşık biz yüzde 20'lik yirmilik kısmını oluşturuyoruz. Yaklaşık mayısın sonunda haziranın başında ülkemizin tüketicilerine, ülkemizin karpuz severlerine yetiştirmek üzere. Çukurova'nın bereketli toprakları karpuz fideleri ile buluşmaya başladı."

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023