Van'ın İpekyolu Belediyesi her gün 300 ton çöp topladı

VAN'ın merkez İpekyolu İlçesi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde yaptığı hizmet çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı

Van'ın İpekyolu Belediyesi her gün 300 ton çöp topladı
Van'ın İpekyolu Belediyesi her gün 300 ton çöp topladı
Bu içerik 846 kez okundu.
Reklam

VAN'ın merkez İpekyolu İlçesi Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, 2015 yılı içerisinde yaptığı hizmet çalışmalarını kamuoyuyla paylaştı. İpekyolu Belediyesi'nin yıl içinde 300 temizlik personelliyle İpekyolu ilçesine bağlı 53 mahallede 3 vardiyalı olarak hergün yaklaşık 300 ton çöp toplama ve taşıma çalışması yaptığı belirtildi. 

 

İpekyolu Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, ilçenin temizlik çalışmaları kapsamında katı atıkların geri dönüşüme kazandırmak amacıyla geri dönüşüm merkezi kurulduğu, ilçe geneline ise konteynerler ve bin adet geri dönüşüm kutusu dağıtıldığı belirtildi. Okullarda öğrencilere yönelik temizlik kampanyalarının düzenlendiğinin de belirtildiği açıklamada şöyle denildi:

"Van’da ilk defa yeraltına montajlı gömme çöp konteynerleri halkın hizmetine sunarak bir ilke imza attık. Hizmete konulan 100 adet gömme çöp konteynerlerini ve araç makinaları ile birlikte temizlikte yeni bir dönem başlatıldı. Katı atıkların geri dönüşüme kazandırılması için geri dönüşüm merkezi kuruldu. Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü, evsel atıkların yüzde 25’ni oluşturan ambalaj atıkları (plastik, metal, cam ve kağıt vb.) atıkların geri dönüşümü için konut sahipleri, iş yerleri, kamu kurum ve kuruluşlarına ulaşarak geri dönüşüm hakkında eğitimler ve bilgilendirmeler yapıldı. Bu eğitimler sonucunda 8 bin 370 ton atık geri döşüme kazandırılarak, hem çevre kirlenmesinin önüne geçildi, hem de ekonomiye ciddi katkı sağlandı. Öğrencilerin çevreye duyarlı olması için 'Çevremiz Geleceğimizdir' şiarıyla okullarda temizlik kampanyası başlatıldı. Müdürlük 2016 yılı içerisinde de aynı kampanyayı ilçede bulunan başka okullarda başlatarak çevre duyarlılığı konusunda bütün öğrencilere ulaşmayı hedefliyor. Temizlik İşleri Müdürlüğümüzün 2015 yılı personel giderleri ile birlikte toplam harcama tutarı ise 15 milyon 365 bin 984 TL olarak hesaplanmıştır."

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023