Belediye Meclisi'nde Küçük Sanayi Çarşısı tartışması

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında taşınması planlanan Küçük Sanayi Çarşısı konusu ele alındı

Belediye Meclisi'nde Küçük Sanayi Çarşısı tartışması
Belediye Meclisi'nde Küçük Sanayi Çarşısı tartışması
Bu içerik 884 kez okundu.
Reklam

ESKİŞEHİR Büyükşehir Belediye Meclisi toplantısında taşınması planlanan Küçük Sanayi Çarşısı konusu ele alındı. Toplantıda oy çokluğu ile Küçük Sanayi Bölgesi'nin kentsel dönüşümü reddedildi.

 

Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Küçük Sanayi Sitesi ile ilgili maddenin görüşülmesinden önce bir konuşma yaptı. Eskişehir Halkının geleceğini şekillendirecek, kentsel dönüşüm yapmak istediklerini belirten Başkan Kurt şöyle davam etti:

"Bunu samimice istiyoruz, yani geçmişte olmamış yapılamamış bunlar bizi bağlamıyor, biz yapacağız, biz bu işe elimizi değil, kafamızı koyalım taşın altına sizde bu işe destek olun, burada uzlaşma sürecini birlikte çözelim, yarın buraya 1000'lik planla da geleceğiz, tasarı planıyla da geleceğiz, yarın bu dönüşüm ile ilgili başka alternatif planlarla da geleceğiz, tamamı Büyükşehir planına tabi işler, kimseden bir şey kaçırma şansımız yok biz bunu bilerek hareket ediyoruz ve gayette şeffaf götürmeye çalışıyoruz. Yaptığımızın tümü belli bir ölçü içerisindedir. Eskişehir'in geleceğini düşünerek yapmaya çalışıyoruz. Eskişehir'in geleceğini düşünmeyen Eskişehir'i yanlış yönlendiren, çalışanlara Ankara'dan yapılan planlar geliyor bunu anlatmaya çalışıyoruz. Oturduğumuz yerden biz anlaşamazsak Ankara'dakiler bir plan yapıp gönderir. Bu Eskişehir'in geleceği için iyi olmaz biz bunu gelin, hep birlikte yapalım bu oluru hep birlikte yaşayalım."

Yapılan konuşmaların ardından Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen, Küçük Sanayi Sitesi'nin dönüşümü ile ilgili maddeyi oylamaya sundu. CHP'li Meclis üyeleri Küçük Sanayi Sitesi'nin dönüşü ile ilgili kabul oyu verirken, AKP'li Meclis üyelerinin ret oyuyla Küçük Sanayi Sitesi'nin dönüşümü oy çokluğu reddedildi.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023