Erciyes İstanbul’da tanıtıldı

ULUSLARARASI Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu'nun işbirliğiyle Erciyes'te yapılacak olan, "2016 FIS Snowboard Dünya Kupası" için İstanbul'da düzenlenen toplantıda, Erciyes’in tanıtımı yapıldı

Erciyes İstanbul’da tanıtıldı
Erciyes İstanbul’da tanıtıldı
Bu içerik 637 kez okundu.
Reklam

ULUSLARARASI Kayak Federasyonu (FIS) ve Türkiye Kayak Federasyonu'nun işbirliğiyle Erciyes'te yapılacak olan, "2016 FIS Snowboard Dünya Kupası" için İstanbul'da düzenlenen toplantıda, Erciyes’in tanıtımı yapıldı.

Kayseri Büyükşehir Belediyesi ile Türkiye Kayak Federasyonu tarafından yapılan basın toplantısında, Türkiye'de ilk kez yapılacak olan dünya şampiyonası ve bu şampiyonanın gerçekleştirileceği Erciyes'le ilgili bilgiler veren Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kayseri’nin ilklerin ve teklerin şehri olduğunu söyledi. 27 Şubat’ta Erciyes’te yapılacak olan FIS Snowboard World Cup 2016’ya, ünlü snowboard yıldızları katılacak.

Kayseri’nin, 4 üniversitesi olan Anadolu’daki tek şehir olduğuna dikkat çeken Çelik, şöyle konuştu: “Her haliyle ilklerin ve teklerin şehrindeyiz. Bunlarla birlikte, Türkiye'de ilk defa bir yerel yönetim tarafından sadece kış sporları merkezi olarak planlanıp, yapılan ilk ve tek yer Kayseri. Erciyes bugüne kadar yanı başımızda duruyordu. Yolundan mekanik tesislerine, pistlerinden konaklama tesislerine kadar tamamının altyapısını yaptık. Şu an itibarıyla yaptığımız yatırımın tutarı 200 milyon avroyu geçti. Farklı zorluk derecelerinde 30 ayrı pistimiz var. Bu pistler, 18 ayrı mekanik tesisle birbirlerine bağlı. Şu an pist uzunluğumuz 105 kilometre, ancak yatırımlarımız devam ediyor. Birkaç yıl içinde pist uzunluğumuz 160 kilometreye çıkacak. Saatte 25 bin kişiyi mekanik tesislerle taşıyabiliyoruz. Bu çok ciddi bir kapasite. Mekanik tesislerimiz uluslararası camiada kabul görmüş, dev firmaların kurduğu tesisler. Sizleri böyle bir tesise davet ediyorum. Erciyes'i, 2015 yılında 1 milyon 600 bin kişi ziyaret etti. Bu seneki hedefimiz 2 milyon. Ancak şimdiye kadarki verilere göre bu hedefi aşacağımız görülüyor. Erciyes'teki yatak kapasitemiz şu anda bin 500 civarında ama şehir merkezinde 6 bin yatak var. Yatak kapasitesi anlamında sorunumuz yok. Bununla birlikte bizim hedefimiz sadece Erciyes'te 6 bin yatağa ulaşmak. Şu an turizm yatırımcılarımızın yatırımları sürüyor. Kısa sürede sadece Erciyes'te 6 bin yatağa ulaşacağız.”

Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar da, dünya kupası şampiyonasında, dünyanın en iyi 120 snowboard sporcusunun yer alacağını söyledi. Basın toplantısına Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Erol Yarar, Erciyes A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Cahid Cıngı ve Playmaker Ajans Başkanı Kerem Mutlu katıldı.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023