Başkan Tütüncü şehirciliği anlattı

KEPEZ Belediye Başkan Hakan Tütüncü, imar planlaması yapılan Avni Tolunay ve Duraliler mahallelerinde Avrupa standartlarında modern bir imar planı hazırladıklarını söyledi

Başkan Tütüncü şehirciliği anlattı
Başkan Tütüncü şehirciliği anlattı
Bu içerik 744 kez okundu.
Reklam

KEPEZ Belediye Başkan Hakan Tütüncü, imar planlaması yapılan Avni Tolunay ve Duraliler mahallelerinde Avrupa standartlarında modern bir imar planı hazırladıklarını söyledi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Antalya Bütünşehir Kültür ve Dayanışma Derneği'nin (ANTÜMDER) düzenlediği toplantıya konuk oldu. Antalya Polis Moral Eğitim Merkezi'ndeki kahvaltıda, şehircilikle ilgili fikirlerini ve hizmetlerini anlatan Başkan Tütüncü, "Bir kenti daha iyiye götürecek olan o kentte yaşayan insanların görüşleridir" dedi.

Türkiye'deki şehircilik anlayışıyla ilgili düşüncelerini aktaran Tütüncü, şunları söyledi:

"Bizde şehircilik önce bir şehir meydana getiriliyor. Şehirden maksat sadece insanların yaşadığı bir kalabalık. O kalabalık o coğrafya üzerinde yaşamaya başladığı andan itibaren orası şekillendirilmeye çalışılıyor. Yerleşme olsun ama nasıl olursa olsun. Çarpık yerleşme veya kısmen çarpık yerleşme de olabilir. Hiç problem değil. Alt ve üst yapı hiç önemli değil. Yeter ki insanlar gelsin, şehirler büyüsün. Bu mantık şehirciliğimizi son 60-70 yıldır katleden bir olgu. 60- 70 yıl evveline gittiğimiz zaman çok daha düzgün, modern ve güzel şehirleri görüyoruz."

'ŞEHİRCİLİK VİZYON GEREKTİREN BİR İŞTİR'

Belediyelerin, şehirlerde otopark yapacağı rezerv alanlarının olmadığına işaret eden Tütüncü, "Şehir planlayayım, orada güzel binalar olsun, milyon dolarlık daireler olsun ama otopark olmayabilir. Böyle bir mantık olamaz. Herkesin aracını yola bıraktığı bir şehirde çok çeşitli sıkıntılar baş gösterir. Şehircilik önemli vizyon gerektiren bir iştir. Şehircilik, şehrin bugününü, yarınını değil, şehircilik aldığınız kararla 10 yıl, 20 yıl sonrasını düşünebilmeyi gerektiriyor" diye konuştu.

İKİ MAHALLE ANTALYA'NIN GÖZDESİ OLACAK

Başkan Hakan Tütüncü, 7 yıllık görev süresi sıfırdan iki tane imar planı düzenlemesi yaptığı anımsatarak, şöyle devam etti: "Avni Tolunay ve Duraliler mahalleleri imar planı hazırladık. İmar planlarının meclis süreçlerinin tamamlanmasında sona yaklaşıldı. Bir çocuk, okuluna gitmek için evinden çıktığında, yeşil alanlar içerisinde yola ayak basmadan okuluna gidebilecek. Bir yaşlımız, büyük bir caddeden karşıya geçmeden, kaldırımı kullanarak camiye gidecek. Bölge, küçük bir şehir merkezi, uydu kent gibi, okul ve sosyal tesis alanlarıyla, büyük parselleriyle ve geniş yollarıyla muhteşem bir yer olacak. Bu imar planı düzenlemeleri hayata geçtiğinde tartışmasız Antalya'nın en güzel yerleşim yeri Avni Tolunay ve Duraliler olacak."

ANTÜMDER Başkanı Yaşar Tabur da Başkan Tütüncü'nün Kepez'de çok hizmet yaptığına vurgu yaparak, Dokuma Fabrikası'nın halka açılmasından dolayı teşekkür etti.

Tabur, konuşmasının ardından Başkan Tütüncü'ye çiçek takdim ederek teşekkür etti.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023