Simav'da hayvan pazarı 74 gün sonra tekrar açıldı

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde, iki ayrı köyde üç işletmedeki büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 74 gün önce kapatılan Simav Hayvan Pazarı, kentteki aşı çalışmasının ardından tekrar hizmete açıldı

Simav'da hayvan pazarı 74 gün sonra tekrar açıldı
Simav'da hayvan pazarı 74 gün sonra tekrar açıldı
Bu içerik 790 kez okundu.
Reklam

KÜTAHYA'nın Simav İlçesi'nde, iki ayrı köyde üç işletmedeki büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle 74 gün önce kapatılan Simav Hayvan Pazarı, kentteki aşı çalışmasının ardından tekrar hizmete açıldı. 

İç Ege'nin en geniş kapsamlı hayvan pazarı olarak kabul edilen Simav Hayvan Pazarı, geçen yıl 27 Kasım'da Yemişli ve Yukarı Dolaylar köylerinde üç işletmedeki büyükbaş hayvanlarda görülen şap hastalığı nedeniyle İlçe Hıfzıssıhha Kurulunca kapatıldı. 74 gün boyunca karantinadaki pazar, bugün tekrar hizmete açıldı. 

Simav Ziraat Odası Başkanı Kadir Bütüner, "Bu süreçte Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğümüze bağlı ekipler sadece hastalığın baş gösterdiği köylerde değil ilçe genelindeki işletmelerdeki hayvanlarla işletmeleri ilaçlayarak hastalığın tamamen sönmesini sağladılar. Kendilerine üreticiler adına teşekkür ediyorum. Hayvan Pazarının açılması, ilçede bir süredir süren ekonomik durgunluğun da aşılmasına neden olmuştur. Bu yüzden hayvan yetiştiricileri kadar bölge esnafı da hayvan pazarımızın yeniden açılmasından memnun olmuştur" dedi.

Simav Gıda Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürü Murat Tokdemir, pazarın açılmasını belediye hoparlörüyle ilçe merkezi ve köylerinde anons edilerek halka duyurulduğunu bildirdi.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023