Konak üstgeçidi yapımına başlandı

İZMİR'de, Konak'tan Yeşildere'ye bağlantı sağlayan ve Mayıs 2015'te hizmete açılan Konak Tüneli'nin Bahribaba Parkı ile Konak Meydanı arasında kalan kesiminde yayaların karşıdan karşıya geçisini sağlaylacak üstgeçitin yapımına başlandı

Konak üstgeçidi yapımına başlandı
Konak üstgeçidi yapımına başlandı
Bu içerik 566 kez okundu.
Reklam

İZMİR'de, Konak'tan Yeşildere'ye bağlantı sağlayan ve Mayıs 2015'te hizmete açılan Konak Tüneli'nin Bahribaba Parkı ile Konak Meydanı arasında kalan kesiminde yayaların karşıdan karşıya geçisini sağlaylacak üstgeçitin yapımına başlandı. Sekiz aylık gecikme sonrası üstgeçit ayaklarının yerleştirileceği noktalara şantiye kuruldu.


Karayolları 2. Bölge Müdürlüğü'nün uzun tartışmalar sonrasında yapımına başlayıp tamamladığı Yeşildere ile Konak arasını bağlayan 1674 metre uzunluğundaki Konak Tüneli'nin en büyük eksiği olan yaya üstgeçitinin yapımına, tünelin açılmasından 8 ay sonra başlandı. Tünel geçen mayıs ayında Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından 7 Haziran seçimleri öncesi hizmete açılmıştı. Ancak, Konak Meydanı'nın Yeni Karamüsel Mağazası'nın bulunlduğu kesimi ile Bahri Baba Parkı, Mithatpaşa Caddesi arasında kalan yolun kesintisiz trafiğe açılması nedeniyle yayalar sıkıntı çekti, karmaşa yaşandı. Trafik ışıkları kaldırılınca yayalar hayatlarını tehlikeye atarak, yoldan araçların arasında karşıdan karşıya geçti. Daha sonra Karayolları ve İzmir Büyükşehir Belediyesi yoldan geçişi engelleyecek bariyerlele önlem aldı. Yayalar da metro istasoyundan karşıdan karşıya geçmeye yönlendirildi.


Karayolları Bölge Müdürlüğü'nün, Bahri Baba Parkı ile Yeni Karamürsel Mağazası önü arasında yaya üstgeçidi için yaptığı ilk projeler, alanın kentsel ve arkeolojik sit olması, kentsel, kültürel ve tarihsel açıdan projenin 'Konak Meydan Düzenlemesi' ile uyumlu bulunmaması nedeniyle onaylanmadı. Projeler İzmir Büyükşehir Belediyesi ve İzmir 1 No'lu Kültür Varlıkları Koruma Kurulu onayı sürecinden geçti. Daha sonra Konak Meydanı'na uyumlu, metro hattına zarar vermeyecek, yaya kapasitesine uygun, belediye otobüslerine engel olmayacak bir proje onaylandı. Uzunluğu 58 metre, genişliği 6 metre olacak üstgeçidin yapımı için şantiye kuruldu. Çalışmalar başladı.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023