Kırbaş: Kırıkkale'de 110 bin küçükbaş hayvan var.

KIRIKKALE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı Projesi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi

Kırbaş: Kırıkkale'de 110 bin küçükbaş hayvan var.
Kırbaş: Kırıkkale'de 110 bin küçükbaş hayvan var.
Bu içerik 629 kez okundu.
Reklam

KIRIKKALE Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü tarafından Akkaraman Koyununun Halk Elinde Islahı Projesi Değerlendirme Toplantısı düzenlendi. Kırbaş, Kırıkkale'de yaklaşık 110 bin küçükbaş hayvan varlığının olduğunu, bu hayvanların ıslahı için iki paket halinde ıslah projesi yürüttüklerini ve projeden olumlu sonuçlar elde ettiklerini söyledi.


Toplantıya Gıda, Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Recep Kırbaş, Kırıkkale Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Kürşat Ulusoy, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi Öğretim Üyeleri, 1.Proje Sorumlusu Doç. Dr. Serkan Eratlı, 2.Proje Sorumlusu Yrd. Doç. Dr. Evren Erdem, teknik elemanlar ve Projeden yararlanan yetiştiriciler katıldı. Kırbaş yaptığı açıklamada, "Tarımsal Araştırmalar Genel Müdürlüğü'nün uygulamış olduğu 'Akkaraman koyun ırkının Halk Elinde Islah Projesi' İlimizde il müdürlüğümüz, Kırıkkale Üniversitesi Veteriner Fakültesi, Kırıkkale Koyun Keçi Yetiştiriciler Birliği ile ortak olarak yürütülmektedir. Yapılan çalışmada, Kırıkkale'de halk elinde yetiştirilmekte olan koyunların çeşitli verim özellikleri bakımından ıslah edilmesi amaçlanmıştır. Kırıkkale'de yaklaşık 110 bin küçükbaş hayvan varlığı bulunmaktadır. Bu hayvanların ıslahı için iki paket halinde ıslah projesi yürütüyoruz. Projeden olumlu sonuçlar elde ettik" dedi.


Kırıkkale Damızlık Koyun-Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı M. Kürşat Ulusoy ise il müdürlüğü ile işbirliği halinde küçükbaş hayvancılığın gelişimi için Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Kaymakamlık Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı ile İl Özel İdare destekli uyguladıkları projelere devam edeceklerini söyledi. Proje Sorumluları Doç. Dr. Serkan Eratlı ve Yrd. Doç. Dr. Evren Erdem de yaptıkları konuşmalarda, projenin teknik yönden bilgilendirmesini yaparak, projelerde yetiştiricilere düşen görev ve sorumlulukları anlatı. Toplantı yetiştiricilerin sorularının cevaplandırılmasıyla son buldu.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023