Niğde Belediyesi'nin açtığı markette para geçmiyor

NİĞDE Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için Sosyal Market açtı

Niğde Belediyesi'nin açtığı markette para geçmiyor
Niğde Belediyesi'nin açtığı markette para geçmiyor
Bu içerik 621 kez okundu.
Reklam

NİĞDE Belediyesi, maddi durumu iyi olmayan vatandaşlar için Sosyal Market açtı. Süper marketlerde olan hemen hemen her şeyin bulunduğu bu markette ürünler puanla satılırken, ihtiyaç sahipleri belediye tarafından verilen kartlardaki puana göre istediklerini hiçbir ücret ödemeden alabiliyorlar.


Niğde Belediye Başkanı AK Partili Faruk Akdoğan, sosyal belediyecilik kapsamında açtıkları marketle kentte kapı kapı poşetle gıda dağıtımının sona erdiğini söyledi. Markette gıdan giyime, temizlik malzemelerinden kırtasiyeye kadar birçok ürününün bulunduğunu belirten Akdoğan, ürünlerin ise parayla değil puanla verildiğini söyledi. Akdoğan, "İhtiyaç sahibi vatandaşlarımız, Sosyal Yadım İşleri Müdürlüğümüzden aldıkları puanlı kartlarla, puanlarına göre istedikleri ürünleri belediyemizin Sosyal Market'inden alabilecekler" dedi.


KARTLARA HER AY PUAN YÜKLENİYOR


Akdoğan, ihtiyaç sahiplerinin belediye görevlileri tarafından belirlendikten sonra manyetik kartlar dağıtıldığını belirterek şunları söyledi:


"İhtiyaç sahibi vatandaşlara verilen manyetik kartlarda her vatandaş için ekonomik durumlarına göre puanlama yapılıyor ve puanlar kartlara yükleniyor. Sosyal Market'teki ürünlerin etiketlerine de fiyat yerine ürün puanları yazılıyor. Kart sahipleri, Sosyal Market'e giderek, kartlarıyla birlikte, alışverişlerini yapabiliyorlar. Bu vatandaşlarımızın belediyeye uğramalarına da gerek kalmıyor. Kartlara her ay, kart sahiplerinin haberi olmadan puan yükleniyor. Kart sahiplerinin alışverişlerini, ay bitmeden yapması gerekiyor. Alışveriş yapmayanların o ay ki kredileri tamamlanmış oluyor."

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023