Doğal Güzelliklere Sahip Amasra’da Nerede Kalınır?

Gidenleri kendisine hayran bırakan Amasra’da hem doğal güzelliklerin hem de deniz ürünlerinin tadına hayran bıraktıracak pek çok restoran var.

Doğal Güzelliklere Sahip Amasra’da Nerede Kalınır?
Doğal Güzelliklere Sahip Amasra’da Nerede Kalınır?
Bu içerik 1735 kez okundu.
Reklam

Gidenleri kendisine hayran bırakan Amasra’da hem doğal güzelliklerin hem de deniz ürünlerinin tadına hayran bıraktıracak pek çok restoran var. Leziz balıkların tadına bakmadan dönmeyeceğiniz, Amasra’ya geldiğiniz de kalacak birçok pansiyonla birlikte denize sıfır ya da deniz manzaralı otelleri de tercih edebilirsiniz. Eşsiz güzelliğe sahip, bağımsız adaları ve harika doğasıyla Amasra tam 3000 yıllık bir geçmişe sahip. Tarihi dokusu, yerel sanatları mükemmel mutfağı ve ormanlık alanlarıyla ülkemizin görülmeye değer ilçelerinden biri olan Amasra, Bartın şehrinin bir ilçesidir. İlçe zaman içerisinde yerli turistlerin oldukça sık ziyaret ettiği bir yer haline gelmiş. Bu yüzden birçok pansiyon ve otel açılarak, gelen insanlar mağdur olmaktan kurtulmuş. Amasra’da nerede kalınır sorusunun yanıtı ise bu pansiyon ve oteller.

Rüzgârın Şekillendirdiği Kapadokya’da Nerede Kalınır?

Özelikle rüzgârın şekillendirdiği peribacaları manzaralı otellerde uyanmak ve her sabah birbirinden güzel renklerle bezenmiş gökyüzündeki hava balonlarını seyretmek ve muhteşem bir coğrafyada yürüyüş yapıp kültüre doymak adına Kapadokya’yı mutlaka ziyaret etmeniz gerekir. Peribacaları, Ihlara Vadisi ve Uçhisar Kalesi özellikle Hıristiyanlar için oldukça önemli olan birbirinden farklı kilise ve manastırlarıyla Kapadokya kültürel bir gezi için en doğru ve en elverişli ilçelerden biri. Kızılırmak’ın ikiye böldüğü ve çömlekleri ve kızıl toprağıyla ünlü Avanos da çömlek yapmak ve Göreme Açık Hava Müzesi gibi birçok farklı ve ufkunuzu açacak ve vizyonunuzu genişletecek Kapadokya’yı görmek için birden fazlasına ihtiyacınız var. Peki, Kapadokya’da nerede kalınır derseniz, size farklı bir deneyim yaşatmak adına mutlaka ama mutlaka kaya otellerde kalmanızı tavsiye ederiz.

 Tarihi Evleriyle Ünlü Safranbolu’da Nerde Kalınır?

Tarihi evleri, doğası ev safranlı lokumuyla Karabük ilimize bağlı oldukça güzel bir ilçe olan Safranbolu gezilip görülmeye değer yerlerden biri. Safranbolu bölgesindeki oteller üç bölge içinde dağılmış durumdadır. Eski Kent Merkezi, Bağcılar Mevkii ve Safranbolu Şehir Merkezi diye ayrılan bu üç bölgede Safranbolu’da nerede kalınır sorusunun cevabını mutlaka tarihi Safranbolu evlerinde konaklamak olacaktır. Tarihi evlerin restore edilerek evin doğal yapısına dokunmadan otel haline dönüştürülmesiyle oluşan bu evlerde kalmak bir ayrıcalıktır. Eski Kent Merkezinde bulunan evlerin tamamının tarihi evler olduğu bölgenin sokaklarında gezerken sanki kendinizi bir açık hava müzesindeymiş gibi hissedeceksiniz. Tarihi içinizde hissedeceğiniz bu sokaklarda kısa yürüyüşler yapabilir, eski çarşıyı gezip hediyelik eşya satın alabilir ve yerel yemeklerin tadına bakabilirsiniz. Safranlı lokumun tadına bakıp eşinize, dostunuza hediye almayı sakın ihmal etmeyin.

Turizmin Yeni Adı Alaçatı’da Nerede Kalınır?

Son yıllarda oldukça popüler hale gelen İzmir’in güzel beldesi Alaçatı, bitmeyen rüzgârı, muhteşem ve doğal mutfağı ve dost canlısı insanlarıyla gidenleri tekrar gitmeyi düşündürecek kadar çok sevdirecek. Alaçatı’ya gitmeyi düşünenlerin aklındaki en önemli soruysa Alaçatı’da nerede kalınır sorusu. Konaklamanın üç bölgeye ayrıldığı beldede bulunan otel ve pansiyonlardan yararlanabilirsiniz. Port Alaçatı, Alaçatı Şehir Merkezi, Yeni Mecidiye Merkezi’nde bulunan otel ve pansiyonlar konaklama için bulunmaz nimet. Özellikle butik otelleriyle ünlü Alaçatı’da ayrıcalıklı tatilin ve harika kahvaltıların tadını çıkarmaya ve rüzgâr sörfü yapmaya bakın.

Alaçatı’yı ziyaret etmeden önce gezipgordum.com’u ziyaret ederseniz, belde hakkında bilgi sahibi olabilir, tatilinizi önceden planlayarak gezilip görülecek yerleri öğrenebilirsiniz.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023