Fizik Tedavi Yönteminin Uygulandığı İki Önemli Rahatsızlık

Fizik Tedavi Yönteminin Uygulandığı İki Önemli Rahatsızlık
Fizik Tedavi Yönteminin Uygulandığı İki Önemli Rahatsızlık
Bu içerik 688 kez okundu.
Reklam

Fizik tedavi yöntemi günümüzde bir çok rahatsızlıkta kullanılan önemli bir ortapedik tedavi yöntemidir. Fizik tedavi yönteminde öncelikle hastanın rahatsızlığı belirlenir ve sonrasında şiddetine ve rahatsızlık çeşidine göre kişiye bir tedavi uygulaması yapılır. Uygulama esnasında kişinin başında muhakkak bir fizyoterapist durmaktadır ve kişiye sıcak ya da soğuk pres uygulaması yapılmaktadır. Ardından ihtiyaç görülen yerlere elektrik akımları verilerek masaj ve egzersiz uygulaması yapılmaktadır.

 

Fizik tedavi yöntemi ile tedavi edilen en önemli iki rahatsızlık ise Bel fıtığı ve boyun fıtığı olmaktadır. Fizik tedavi uygulaması kimi zaman termal havuzlu bir tesiste yapıldığı gibi kimi zamanda aletli bir fizik tedavi merkezinde yapılmaktadır. Bel düzleşmesi ve boyun düzleşmesi olan hastalara genellikle termal sular mineral bakımından iyi geldiği için ve sıcak su uygulaması olduğu için termal havuzlu fizik tedavi merkezleri önerilmektedir.

 

Bel ve boyun düzleşmesinde kişiye öncelikle sıcak pres uygulaması yapılarak kas spazmalarının gevşemesi desteklenir. Fizik tedaviye gelecek olan kişinin ağrıları dayanılmaz ise öncesinde kişiye iğne ve ilaç tedavisi verilir ki fizik tedavi hareketleri yapabilecek durumu gelsin. Sonrasında kişi ayakta durabilecek haldeyken fizyoterapist eşliğinde fizik tedavi uygulamasına girer.

 

Sonrasında düzleşme olan bölgeye fizyoterapist eşliğinde ışın tedavisi uygulanır. Fizik tedavide elektrik tedavisi de yapılır ancak bu daha çok felçli yerleri harekete geçirmek içindir. Bu yüzden düzleşme sorunlarında elektrik akımında ziyade ısıtma ve ışın tedavisinden sonra hareket tedavisine geçilerek kas spazmlarının doğru hareketlerle açılması sağlanır ve kişi ağrılardan kurtulur. Seanslarda ilk başlarda gerek görüldüğü takdirde kişiye robotik kıyafetler ve aletler eşlik etmektedir. Ancak gerek duyulmazsa direk olarak fizik tedaviye alınır hasta. Bu süreç 15 seans ile 20 seans arasında değişir ve Fizik tedavi süreci biten hastalara günlük hayatında dikkat etmesi gerekenler bildirilerek hasta sağlığına kavuşturulur.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023