LAZİGOLAR, SÖĞÜTLÜBAHÇELİ ÇILGINLAR VE ŞİRİNLER

LAZİGOLAR, SÖĞÜTLÜBAHÇELİ ÇILGINLAR VE ŞİRİNLER
LAZİGOLAR, SÖĞÜTLÜBAHÇELİ ÇILGINLAR VE ŞİRİNLER
Bu içerik 727 kez okundu.
Reklam

 

Her futbol takımı kendine ait hatırı sayılır bir kitleye sahiptir. Taraftar grubu olmak, takımının yanında durmak, takımını desteklemek ve sahip çıkmak güzeldir. Ancak taraftar grupları hiçbir zaman aşırıya kaçmamalıdır.

Faaliyetlerini, desteklerini sevgi ve saygı içerisinde gerçekleştirmelidir. Maalesef günümüzde taraftar gruplarının aşırı derece de heyecanlı ve gergin olması maç öncesinde ve sonrasında oldukça büyük problemlere neden olabilmektedir. Bu nokta da en büyük iş taraftar grubunun en kıdemli, en aklı başında olanlarına düşmektedir. Samsun’un en büyük takımı olan Samsunspor geniş bir hayran kitlesine, taraftar gruplarına sahiptir.

Bunlardan en çok bilinenleri Lazigolar, Söğütlübahçeli Çılgınlar ve Şirinler’dir. Yapılan araştırmalar sonucunda eski bir gazeteden bulunan haber sayesinde Türkiye’nin en eski taraftar grubunun Samsunspor’a ait olan Lazigolar olduğu ortaya çıkmıştır. Lazigolar ilk taraftar grubudur. Kurucusu ise Lazigo Yılmaz’dır. Grubun isminin Lazigolar olmasına rağmen grupta hiç kimse Laz değildir. Yıllar sonra grubun adı değişerek ve başka birkaç grubu da içerisine alarak Atakanlar olmasına karar verilmiştir. Fakat grup Lazigo Yılmaz’ın Almanya’ya taşınması ile dağılmaya başlamış ve birkaç yıl sonra da tamamen dağılmıştır. Lazigolar dağılınca bir başıboşluk başlamıştır ve 1984 yılında Söğütlübahçeli Kobralar kurulmuştur. Fakat bu isim çok beğenilmemiştir.

Değiştirilerek Söğütlübahçeli Çılgınlar yapılmıştır. Fakat bu grup tüm Samsun için değil, yalnızca bir mahalle olan Söğütlübahçe mahallesinde yaşayan kişiler için kurulmuştur. Tüm Samsun’a ve Samsunspor taraftarına hitap eden en büyük taraftar grubu Şirinler’dir. Şirinler adının verilmesinde çizgi film Şirinlerden etkilenerek karar verilmiştir. Şirinler günümüzde de oldukça aktif bir şekilde faaliyetlerini göstermektedir. Şirinler, Samsunspor için ilk defa internet sitesi hazırlamışlardır ve bu siteden radyo programları yapmışlardır.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023