Solar Aydınlatma İle Çalışan Bahçe Aydınlatmaları

Solar Aydınlatma İle Çalışan Bahçe Aydınlatmaları
Solar Aydınlatma İle Çalışan Bahçe Aydınlatmaları
Bu içerik 1475 kez okundu.
Reklam

Eğer bahçeli ve müstakil bir evde oturuyorsak evimizin içi kadar dışının da ne kadar güzel göründüğü önemlidir. Özellikle güneş battıktan sonra aydınlatmanın ne kadar önemli bir konu olduğu ortaya çıkmaktadır. Evimizin içinde şebekeye bağlı bir tesisat bulunur ve evimizi bu şekilde aydınlatabiliriz. Ancak evimizin dışında eğer herhangi bir sokak aydınlatması ya da bahçe aydınlatması yoksa bahçemiz çok karanlık olacaktır. Bu da bahçemizin kötü görünmesine sebep olacaktır. Ancak çoğu insan evinin içi kadar dışını da önemsemektedir. Özellikle geceleri karanlık içerisinde kalmasını önlemek için aydınlatma yoluna gitmektedir. Kimi zaman bu aydınlatmayı şebeke yoluyla kimi zaman ise solar aydınlatma yoluyla gerçekleştirmektedir. Solar aydınlatma yolunu tercih edenler son zamanlarda sayısı azımsanmayacak kadar artmaktadır. Çünkü solar aydınlatma masrafsız, temiz, otonom bir sistem vadetmektedir.

Solar Aydınlatmanın Avantajları Nelerdir?

 

Güneş enerjisinden elektrik üretmek özellikle son yıllara revaçta olan bir yöntemdir. Aklımıza gelemeyecek kadar birçok alanda güneş enerjisinden elde edilen elektrik enerjisi kullanılmaktadır. Bahçelerimizde ya da birçok alanda kullanacağımız solar aydınlatma vasıtasıyla aydınlatma ihtiyacımızı karşılayabiliriz. Üstelik bunun için herhangi bir faturayla da karşılaşmayız. Eğer solar aydınlatma kullanırsak şebekenin ulaşamadığı her alanda şebekeden bağımsız olarak bir aydınlatma gerçekleştirebiliriz. Bu şekilde kullanacağımız solar aydınlatma bizi faturalardan, elektrik hattının geçirileceği her türlü masraftan ve karşılaşacağımız diğer iş yüklerinden kurtaracaktır. Üstelik otonom olan solar aydınlatma sistemlerini kullanırsak eğer aydınlatmak istediğimiz her türlü alanı herhangi bir iş yüküne maruz kalmadan tamamen otomatik olarak aydınlatabiliriz. Otomatik solar aydınlatma sistemleri gündüz vakti üzerinde bulunan paneller yardımıyla aküsünü şarj etmektedir. Güneş battıktan sonra da otomatik olarak akü devreye girmekte ve lambaları açmaktadır. Karanlık olan süre boyunca yanan lambalara güneşin doğuşuyla birlikte sönmekte ve panelleri devreye sokarak akülerini şark etmektedir. İnanılmaz ergonomiktir.

Solar Aydınlatma Bileşenleri Nelerdir?

Solar aydınlatma bileşenlerine gelecek olursak aslında çok fazla işe yarayan ve bize masraf çıkarmayan bu sistemin öyle çok fazla bir bileşeni yok. Üzerinde solar paneller mevcut. Solar paneller vasıtasıyla güneş ışığını yine üzerinde bulunan aküye iletiyor. Enerji aküde depolanıyor. Akü solar paneller çalışmadığı zaman devreye giriyor. İçerisinde bulunan enerjiyi lambalara ileterek lambaları yakıyor. Bu şekilde bir döngü oluşturarak kurulduğu yeri aydınlatıyor diyebiliriz.

Solar Aydınlatma Nerelerde Kullanılabilir?

Solar aydınlatma aklımıza gelebilecek her yerde çok rahat bir şekilde kullanılabilir. Açık alanlarda güneş görebilecek yerlerde kullanılması, kapalı alanlarda ise güneş alan yerlere konumlandırılması çok önemlidir. Eğer sistemi güneş gören yere konumlandıramıyorsak en azından panelleri güneş gören bir yere monte etmemiz gerekmektedir.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023