Solar Panel Fiyatları Uygun mudur?

Solar Panel Fiyatları Uygun mudur?
Solar Panel Fiyatları Uygun mudur?
Bu içerik 1247 kez okundu.
Reklam

 

Güneş enerjisini elektrik akımına dönüştürme sistemlerine solar paneller denmektedir. Solar panel fiyatları kullanıcıları üzmeyecek bir şekilde hazırlanmıştır. Silikon tarzı yarı iletken olan materyallerden oluşan elektrik üretmeye yarayan bir sistemdir. Bu solar panel modülleri, fotovoltaik ilkeye dayalı olarak çalışmaktadır. Kısacası üzerine düşen ışık güneş enerjisini doğrudan DC elektrik enerjisine çevirmekte olan yarı iletken malzemelerden oluşmaktadır. Solar paneller, güneşten gelem ışığı günümüzde bakılınca %15-%20 oranında verimle elektrik enerjisine dönüştürebilmektedir. Çok sayıda güneş hücresi birbirine bağlanarak güç çıkışının artışı sağlanmaktadır. Birbirine bağlanan kısımlar seri ya da paralel bağlanarak yüzey üzerine monte edilmektedir. İşte bu yapıya solar panel Fotovoltaik modül adı verilmektedir. Talebe bağlı olarak gücü arttırmak istenirse solar paneller birbirlerine seri veya paralel bağlanarak belirli Watt'tan megaWatt denilen yüksek kapasitelere çıkarak belirli bir sistem oluşturmaktadır. Piyasada birçok çeşit ve modellere uygun solar panel fiyatları bulmanız mümkündür. Alacağınız ürünün size uygun olması uzun ömürlü olması gerekmektedir.

Solar Panellerde Montaj Sistemleri Nelerdir?

Montaj sistemleri fotovoltaik sistemlerinde solar modüllerin düz arazi, çatı, bina cephesi gibi diğer yüzeylere sabitlenmesine yardımcı olan aparata ve diğer yardımcı aksesuarlar sayesinde sağlanmaktadır. Önceden birleştirilmiş olan bileşenlere sahip metal konstürisyon kitleri sayesinde geleneksel sistemlere göre daha kolay ve daha pratik olması sağlanmıştır. Fotovoltaik sistemler güvenilir, daha ucuza mal olmakta, daha pratik kurulumu olan bir sistemdir.

Solar Panelin Yararları

Her bütçeye uygun ve uygulanacak her yere göre çeşidi bulunan sistemlerdir. Her türlü büyüklükte ve güçte kurulum için birçok çözüm imkânı sunmaktadır. Uzun ömürlü ve dayanıklı alüminyum malzeme kullanılmasından dolayı size büyük avantajlar sağlayacaktır. Doğa, korozyona ve iklim koşullarına karşı dayanıklıdır. Her mevsim kullanabilirsiniz. Belirli mevsim geçişlerine güneşe doğru çevrilmesi gerekmektedir. Türkiye şartlarına bakıldığında 60 derecelik açıyla monte edildiğinde donma ve kar biriktirme tehlikesi önlenmiş olmaktadır. Sağlam ve dayanıklı tasarımları sayesinde kullanışlıdır. Solar panel fiyatları genelde değişkenlik gösterse de her bütçeye uygun piyasada bulabilmeniz mümkündür. Genelde elektrik faturasının yüksek olduğu ülkelerde tercih edilmektedir. Bir evin elektrik ihtiyacını karşılaması için 6-30 arası panel yeterli olacaktır. Hem bireysel bütçenize hem de ülke ekonomisine katkısı vardır. Çevreye zarar veren elektrik üreten diğer fosil üretenler kurtulmanın bir yoludur.
 

Solar Panel Çeşitleri ve Maliyetleri

Monokristal güneş paneli en verimli olan güneş panelidir. Diğer solar panel fiyatları arasında en pahalı ürünlerden biridir. Verimliliğinin fazla olmasından kaynaklanmaktadır. Elektrik üretim ve kullanım ömrü olarak uzundur. Polikristal solar panel diğer tüm solar panelllere göre daha uygun olan bir üründür. Verimliliği yaklaşık olarak %15'lerdedir. Bundan dolayı maliyet ve verim doğru orantılıdır. Havadaki ısı değişiminden çok az derecede etkilenmektedir. İnce filme solar panel piyasada bakıldığında pek tercih edilmeyen bir modeldir. Verimliliği en düşüktür. Görüntü açısından çok şık bir görüntüye sahiptir. Tasarım alanlarında kullanılmaktadır. Aşırı ısı ve gölgelenmelerden etkilenmemektedir. Esnek solar paneller kullanım alanları açısından geniştir. Esnek yapısı sayesinde her yerde kolaylıkla kullanılmaktadır. Hem monokristal hem de polikristal yapıda oluşturulabildiği için verimliliği değişkenlik göstermektedir. Diğer güneş panellerine göre çok daha hafiftir. Bunun en büyük sebebi de temperli camları alüminyum çerçevesi bulunmamaktadır. Saydam güneş panelleri diğer güneş panellerine göre daha fazla oranda verime sahiptir. Daha piyasaya sürümü gerçekleştiremeyen ürün solar panel fiyatları arasında yüksek maliyetlerde olacağı düşünülmektedir. Bir sprey yardımıyla cam yüzeyi kaplayacak şekilde sıkılmaktadır. Sıvıyla kaplanan yüzey elektrik üretmektedir.  Gölgelenme durumlarından etkilenme oranı çok azdır. Küresele güneş jeneratörü bakıldığında güneş paneli değildir. Küre içerisinde bulunan su güneş ışınlarını alarak elektrik enerjisine dönüştürmektedir. Piyasada solar panel fiyatları gibi küresel güneş jeneratörü fiyatları da değişiklik göstermektedir.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023