En Avantajlı Tarım Yatırımı Chandler Ceviz Fidanı Bahçesi Kurmak!

En Avantajlı Tarım Yatırımı Chandler Ceviz Fidanı Bahçesi Kurmak!
En Avantajlı Tarım Yatırımı Chandler Ceviz Fidanı Bahçesi Kurmak!
Bu içerik 1883 kez okundu.
Reklam

Amerika Birleşik Devletleri orijinli olan ve gerek dayanıklı olması ve gerekse meyve verim oranı yüksek olması ile chandler ceviz çeşidi ülkemizde de son yıllarda en çok tercih edilen ceviz çeşidi olmaya başlamıştır.

Doğru bölgelere doğru teknikler ile dikildiği takdirde kişinin çok yüksek oranda verim ve kalite alabileceği chandler çeşidi sahip olduğu birçok avantaj ile gün geçtikçe kullanımı da artmaktadır.

ABD, chandler ceviz çeşidi ile dünya pazarında ceviz adına önemli bir konuma gelmiştir. Bu yüzden dünya standartları kalitesinde bir ürün elde edilmesini sağlamakta olan chandler ceviz ağaçları hem kaliteli hem de yüksek verimli ürün tedarikçisi olmaktadır.

Chandler Ceviz Fidanı Dikimi ve Yetiştirme Koşulları

Yüksek düzeyde meyve verimi almak için her bitkiye sağlanması gereken ortamlarda en az diğer etmenler kadar önemli olmaktadır. Bitkiler uygun sıra üzeri ve sıra aralıklarında, uygun çevre koşullarında ve uygun topraklara dikilmesi sonucu yüksek verimlere ulaşabilmektedirler.

Chandler ceviz fidanı dikim işleminde yüksek verim alınabilmesi için dikkat edilmesi gereken bazı noktalar mevcuttur. Bu noktalara göz atacak olursak,

·         Deniz seviyesinden ortalama 1100 metre rakımdan daha az olan bölgelerde dikilmelidir ki erken don olaylarından daha az bir düzeyde etkilenmelidir.

·         Sıra üzeri 7 metre ve sıra arası 5 metre olacak şekilde uygun aralıklarla dikim yapılması yine verimi açısından önemlidir.

·         Meyve oluşumunu sağlamakta olan tozlama olayı, tozlayıcı bir çeşit olan franquette ceviz fidanı ile sağlanabilmektedir. Her 20 chandler ceviz fidanına 1 adet franquette ceviz fidanı dikilmesi uygun tozlama işlemi için yeterli olacaktır.

·         Son olarak da toprak analizi burada önemli bir noktadadır. Toprak analizi yaparak toprak koşullarınızın chandler ceviz ağacı için uygun olup olmadığını öğrenmelisiniz ve uygun olan koşullarda dikim işlemini gerçekleştirebilir ya da toprak düzeyini uygun bir hale getirebilirsiniz.

Chandler dona dayanıklı olduğu gibi cevizlerde görülen bazı yaygın hastalıklara da dayanıklı olmaktadır. Aynı zamanda bir başka avantajı olarak chandler, geç çiçeklenme dönemine sahip olan bir çeşit olduğu için ilkbahar geç donlarından etkilenmeme özelliğine de sahip olmaktadır.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023