TGC'den Dündar ve Gül'ün tahliyesiyle ilgili açıklama

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC)  Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerini sağlayan Anayasa Mahkemesi kararının Türkiye'de demokrasinin güçlenmesine de katkı sağlayacağını belirtti

TGC'den Dündar ve Gül'ün tahliyesiyle ilgili açıklama
TGC'den Dündar ve Gül'ün tahliyesiyle ilgili açıklama
Bu içerik 802 kez okundu.
Reklam

TÜRKİYE Gazeteciler Cemiyeti (TGC)  Yönetim Kurulu bir açıklama yaparak Can Dündar ve Erdem Gül'ün tahliyelerini sağlayan Anayasa Mahkemesi kararının Türkiye'de demokrasinin güçlenmesine de katkı sağlayacağını belirtti. TGC Yönetim Kurulu'nun açıklamasında şu görüşler yer aldı

 

"Anayasa Mahkemesi meslektaşlarımız Can Dündar ve Erdem Gül'ün tutuklanmalarına neden olan haberin casusluk değil gazetecilik faaliyeti olduğuna karar vermiştir. Haber bu tarafıyla tarihi bir karardır.


Anayasa Mahkemesi Türkiye’de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü açısından kararını verirken Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’nin kriterlerini uygulamıştır. Karar cezaevindeki tutuklu ve hükümlü 30 meslektaşımız açısından da bir umuttur. Türkiye'de basın ve düşünceyi ifade özgürlüğü üzerinde son 10 yıldır ağır bir biçimde süren olağanüstü halin kaldırılmasına dönük bir adımdır. Yargının baskıyla iktidar aygıtı olarak kullanılmadan görevini yaptığı zaman toplumsal vicdanı da rahatlatacağının örneğidir.


Anayasa Mahkemesi kararının siyasetçilere gazetecilik faaliyetinin halkın haber alma hakkı için yapılan bir meslek olduğunu, casusluk ya da terörizmle ilişkilendirilemeyeceğini kalıcı bir biçimde hatırlatmasını diliyoruz."
 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023