Sivas'ta avlanma yasağı duyurusu

SİVAS Orman ve Su İşleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü, İç Anadolu bölgesindeki avlanma sezonunun 21 Şubat tarihi itibariyle sona erdiğini, av yasağının başladığını duyurdu

Sivas'ta avlanma yasağı duyurusu
Sivas'ta avlanma yasağı duyurusu
Bu içerik 426 kez okundu.
Reklam

SİVAS Orman ve Su İşleri Bakanlığı Şube Müdürlüğü, İç Anadolu bölgesindeki avlanma sezonunun 21 Şubat tarihi itibariyle sona erdiğini, av yasağının başladığını duyurdu.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı Sivas Şube Müdürü Selami Şahinbay, 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun 3'üncü maddesine dayanılarak oluşturulan 2015- 2016 Av Dönemi Merkez Av Komisyonu Kararı'na göre Sivas'ta ve tüm İç Anadolu Bölgesinde av sezonunun 21 Şubat itibariyle bittiğini açıkladı. Şahinbay, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca belirlenen sürelerde avlanabilen av hayvanları üreme dönemine girecek olmasından dolayı bu tarihten sonra avlanmanın yasak olduğunu belirterek, "Av sezonunun kapandığı dönem yaban hayvanlarının üreme dönemidir. Mart-Ağustos ayları arasında yaban hayvanlarının rahatsız edilmemesi, yuvalarının bozulmaması gerekir. Yaban hayatı varlığımızı korumak ve gelecek nesillere sağlıklı ve yaşanabilir bir doğa bırakabilmek için halkımızı duyarlı olmaya ve kural dışı avlanan kişileri müdürlüğümüze ve Jandarma görevlilerine ihbar etmeye çağırıyoruz" dedi.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023