Mersin'de Vergi Haftası kutlaması

MERSİN ve ilçelerinde Vergi Haftası kutlamaları başladı

Mersin'de Vergi Haftası kutlaması
Mersin'de Vergi Haftası kutlaması
Bu içerik 470 kez okundu.
Reklam

MERSİN ve ilçelerinde Vergi Haftası kutlamaları başladı.

Mersin Vergi Dairesi Başkanlığı, 22-28 Şubat 2016 tarihleri arasında kutlanacak 27'nci Vergi Haftası kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda tören düzenledi. Törene, Mersin Vergi Müfettişleri Grup Başkanı Durdu Karaman, Mersin Vergi Dairesi Başkanı Adem Güngör, Mersin Defterdar Vekili Ali Rıza Yener ve Vergi Dairesi birim müdürleri katıldı. Vergi Dairesi Başkanı Güngör’ün Atatürk Anıtı’na çelenk sunumuyla başlayan tören, Büyükşehir Belediyesi Bandosu eşliğinde saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla sona erdi.

Bir konuşma yapan Vergi Dairesi Başkanı Güngör, hafta kapsamında ilk olarak vergi bilincinin artırılması ve kayıt dışı ile mücadelenin ele alınacağını söyledi. Her geçen yıl artan toplumsal ihtiyaçların karşılanması için yapılan kamu giderlerinin ana finansman kaynağı olan vergilerin Anayasa’nın 73'ncü maddesiyle güvence altına alındığını belirten Güngör şöyle devam etti:

"Vergi Haftası’nda bu yıl da çeşitli etkinlikler düzenleyeceğiz. Başkanlık olarak, özellikle vergilendirme ile ilgili ödevlerini yerine getiren mükelleflerimizi, haksız rekabetle karşı karşıya bırakmamak için, kayıt dışıyla mücadeleye önem vererek, vergide adaletin sağlanması için kararlı hizmet sunmaya devam edeceğiz. Bu kapsamda vergi daireleri, hafta boyunca mükelleflerini işyerlerinde ziyaret edecek, sunulan hizmetleri anlatarak beklenti ve önerilerini paylaşacak." 

ETKİNLİKLER SÜRECEK

Hafta kapsamında çocuklara vergi bilincini aşılamak için de okullarda ve vergi dairelerinde eğitici tanıtımlar yapacaklarını ifade eden Güngör, şunları kaydetti: "Ayrıca kayıt dışı ekonomi ile mücadelede başarılı olunabilmesi ve verginin tabana yayılmasında önemli gördüğümüz sivil toplum kuruluşları ile iş birliği ve diyaloga önem vererek, Ticaret ve Sanayi Odası, Deniz Ticaret Odası, Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, Ticaret Borsası ve Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği’ni ziyaret edeceğiz. Bu ziyaretlerde başkanlığımız uygulamaları hakkında bilgiler verirken, vergi mükelleflerimizin bizden beklentileri konusunda da görüş ve öneriler alarak bunları değerlendireceğiz" diye konuştu. 

Vergi Haftası Erdemli İlçesi'nde de kutlandı.

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023