Şahinbeyli girişimciler sertifikalarını aldı

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü ve KOSGEB arasında 2015 yılı içerisinde vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla başlatılan kursu tamamlayan 122 kursiyer sertifikasını aldı

Şahinbeyli girişimciler sertifikalarını aldı
Şahinbeyli girişimciler sertifikalarını aldı
Bu içerik 529 kez okundu.
Reklam

GAZİANTEP'te merkez ilçe Şahinbey Belediyesi, İŞKUR Gaziantep İl Müdürlüğü ve KOSGEB arasında 2015 yılı içerisinde vatandaşların kendi işlerini kurmaları amacıyla başlatılan kursu tamamlayan 122 kursiyer sertifikasını aldı.

Şahinbey Belediyesi Konferans salonunda düzenlenen törene; Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, İŞKUR Gaziantep İl Müdürü Şıraç Ekin, belediye başkan yardımcıları ve kursiyerler katıldı. Şahinbey Belediyesi, İŞKUR ve KOSGEB arasında müşterek yapılan projeyle eğitim alan kursiyerlere 70 saat süren eğitim sırasında günlük 20 lira ödenek verildi. Kursiyerler tamamladıkları kurs sonrasında, aldıkları sertifika ile birlikte KOSGEB'e başvurarak, 50 ve 100 bin lira kredi almaya hak kazanacak.

Törenin açılış konuşmasını yapan Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Gazianteplilerin girişimci bir ruha sahip olduğunu ifade ederek, "Gazianteplilerin ruhunda zaten girişimcilik var. Müteşebbis ruhu var. Bunların hepsi birleşince böyle güzel bir tablo ortaya çıkıyor. Herkes kendi işinin patronu olmak ister. Bu işin özü de bu zaten. Biz geçen yıl İŞKUR ile kendiişlerini kurmaları için 400 kişilik bir protokol imzaladık. Bundan önce 96 kişiye sertifikalarını verdik bu törende ise 122 kişiye sertifikalarını vereceğiz. Bu arkadaşlarımız inşallah kendiişlerini kuracaklar. KOSGEB müdürümüzde gerek hibe, gerekse faizsiz kredi konusunda gerekli desteği sağlayacaklar. Bu tür eğitimlerimiz devam edecek. Biz herkesin kendi işini kurup, karnını doyuracak bir işi olmasını önemsiyoruz. Herkesin başını sokacak bir evi olmasını önemsiyoruz. Bu doğrultuda 9 bin bin konut yaptık. Yapmaya da devam ediyoruz. Tek amacımız sizlerin mutluluğu ve huzuru. Hayatın her aşamasında sizlerleyiz" dedi.

İŞKUR Müdürü Siraç Ekin ise Şahinbey Belediyesi ile birlikte girişimcilik kurslarında çok önemli projelere imza attıklarını belirterek, şöyle dedi:

"2015 yılında sayın başkan ve başkan yardımcılarının da katkılarıyla mesleki eğitim kurslarına çok önem verdik. Bu önemin ardından birçok vatandaşımızı mesleksizlikten meslekli hale getirmeye çalıştık. 2016 yılının Temmuz ayı itibariyle çıkan mevzuat sonrası bizim verdiğimiz sertifikaların önemi çok daha artacak. 2015 yılı içerisinde Şahinbey Belediyesi ile birlikte birçok mesleki eğitim kursları yaptık ve bu mesleki eğitim kurslar sonrasında genel müdürlüğümüzün bütçesini kullandık. 2015 yılı içerisinde İŞKUR, KOSGEB, Şahinbey Belediyesi iş birliği ile 400 kişilik bir program başlattık. 25 kişilik sınıflardan 16 grup oluştu ve toplamda girişimcilik eğitimi için harcanan bütçe 80 Bin TL oldu. Bu kurslardan en fazla önemsenen bilgisayar destekli muhasebe ile hasta kabul kursu için üç adet kurs düzenlenmiş 59 kursiyerimiz bu kurstan mezun olmuş ve bu kurs için 62 bin lira ödenek ayırdık ve kursiyerlerimize dağıttık."

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023