Sivas'ta 'Fırat Çakıroğlu' için yürüdüler

SİVAS'ta Ülkü Ocakları üyeleri, Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenledikleri yürüyüşte geçen yıl Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga sonucu ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu andı

Sivas'ta 'Fırat Çakıroğlu' için yürüdüler
Sivas'ta 'Fırat Çakıroğlu' için yürüdüler
Bu içerik 884 kez okundu.
Reklam

SİVAS'ta Ülkü Ocakları üyeleri, Cumhuriyet Üniversitesi'nde düzenledikleri yürüyüşte geçen yıl Ege Üniversitesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan kavga sonucu ölen Fırat Yılmaz Çakıroğlu'nu andı. 


Geçen yılın şubat ayında İzmir Ege Üniversitesi'nde çıkan kavga sonucu ölen Ülkü Ocakları Ege Üniversitesi sorumlusu Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü 4'üncü sınıf öğrencisi Fırat Yılmaz Çakıroğlu için Sivas'ta çeşitli etkinlikler düzenlendi. Çakıroğlu'nun ölüm yıl dönümü nedeniyle Ülkü Ocakları Sivas İl Başkanlığı tarafından mevlit okutuldu. Bugün ise Cumhuriyet Üniversetisi'nde 'Şehitlere saygı yürüyüşü' düzenlendi. Ellerinde Çakıroğlu'nun fotoğraflarını taşıyan öğrenciler, merkezi kafeterya önünde toplanarak terör örgütü PKK alayhine çeşitli sloganlar attı. Grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Cumhuriyet Üniversitesi sorumlusu Enes Erdoğan, şöyle reri:


"Kardeşimizin şehit edilmeden önce yaptığı uyarılara kulak tıkanmış, Ege Üniversitesi yerleşkesi adeta PKK'nın kamplarına dönüştürülmüştür. Dekanından rektörüne, güvenlik güçlerinden ilin valisine kadar herkes olaylara göz yummuş, kardeşimiz göz göre göre ölüme gönderilmiştir. Bu vebal hepsinin boynundadır. Bu organize cinayetin sorumluları şerefleri varsa derhal istifa etmelidirler."


Yaklaşık 1000 kişilik grup daha sonra sloganlar atarak Edebiyat Fakültesi'ne yürüdü. Sloganlar eşliğinde okul içinde yürüyen öğrenciler okul duvarlarına sprey boya ile terör örgütü PKK aleyhine çeşitli yazılar yazdı. Daha sonra okulun dış duvarına Çakıroğlu'nun fotoğrafının yer aldığı, üzerinde 'Tarih okurken tarih yazan yiğit' yazılı büyük bir pankart asıldı.

 

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023