Lionslardan sığınmacılara destek eli

ULUSLARARASI Lions Kulüpleri Vakfı LCIF'nin Mülteci Hibe Programı'ndan 60 bin dolar fon sağlayan Ege ve Batı Akdeniz Lions Kulüpleri'nden oluşan Lions 118-R Yönetim Çervesi Federasyonu, 'Bir can daha kurtarılsın' sloganıyla yola çıkıp sığınmacılara yardım eli uzattı

Lionslardan sığınmacılara destek eli
Lionslardan sığınmacılara destek eli
Bu içerik 766 kez okundu.
Reklam

ULUSLARARASI Lions Kulüpleri Vakfı LCIF'nin Mülteci Hibe Programı'ndan 60 bin dolar fon sağlayan Ege ve Batı Akdeniz Lions Kulüpleri'nden oluşan Lions 118-R Yönetim Çervesi Federasyonu, 'Bir can daha kurtarılsın' sloganıyla yola çıkıp sığınmacılara yardım eli uzattı. Kulüp, denizden kurtarılan sığınmacılara verilmek üzere, içinde ilk gereksinim malzemelerinin bulunduğu 2 bin 300 çantanın tedariği için harekete geçti.


Projeyle ilgili Karaca Otel'de düzenlenen basın toplantısına, Lions MD 118 R Yönetim Kurulu Çevresi 2015- 2016 Genel Yönetmeni Lion Mevlüt Güven, Genel Yönetmen 1'inci Yardımcısı Lion Cahit Kişioğlu, Proje Başkanı ve Genel Yönetmen 2'inci Yardımcısı Hayri Tuna Yükselen ile lionlar katıldı. Türkiye'de resmi verilere göre yaklaşık 2 milyon 700 bin, resmi olmayan verilere göre ise yaklaşık 3 milyon 500 bin sığınmacı bulunduğunu hatırlatan Lion Mevlüt Güven, sivil toplum kuruluşu olarak hizmet vermeye devam edeceklerini söyledi. Karşılıksız hizmeti benimsediklerini söyleyen Güven, "Ülkemizde bulunan sığınmacıların özellikle Ege denizinden yasadışı yollarla Avrupa'ya geçmek istemeleri sonucunda, denizde kazaya uğrayarak kurtarılanlara verilmek üzere ilk acil ihtiyaç malzemelerini içeren sırt çantası projesi geliştirdik. Yapılan hizmet maddi karşılığı olan bir hizmet değil. Yapılan hizmet bir insanlık hizmeti, bir insanlık dramının ortadan kaldırılabilmesi için yapılan çalışmalar. Çünkü 10 kişilik bir bota 50 kişi bindiriliyor, bu insan denize düşüyor, eğer Sahil Güvenlik birimlerimiz hassas olmasa bu insanların bir çoğu yaşamlarını o soğuk denizin suların kaybedecekler. İşte bu sığınmacılarla ilgili Türkiye'nin yaptığı bu insanlık durumunu bütün dünyanın görmesi gerekiyor. Uluslararası toplumun bu konuda daha hassas davranması gerekiyor. Bu konuları önemsiyoruz. Suriye iç savaşı son dönemlerin, insanlık tarihinin tanık olduğu en büyük zorunlu iç ve dış göçe neden oldu. Sığınmacıların ülkemize gelmesiyle yaşanan nüfus artışı elbette ekonomik ve sosyal sonuçlar doğuracaktır. Ancak Türkiye'nin her yeri sığınmacı akınından aynı oranda etkilenmedi. Suriye ve Irak'a yakın olan illerimiz bu etkileşimden çok daha fazla etkilendi.Aslında doğrudan sığınmacıyla etkileşimi olmayan bölgemiz Avrupa'ya geçiş nedeniyle en çok sorunun yaşandığı bölge olarak da Ege sahillerini gösterebiliriz. Bu da bizi bu konulara daha duyarlı olmaya itti. Sığınmacıların ülkemizde ne kadar kalacağı belli değil, bununla ilgili net bir sonuca doğru giden uluslararası bir görüş de yok" dedi.


2 BİN 300 ÇANTA HAZIRLANACAK


Projeyi anlatan Yükselen, "İçişleri Bakanlığı ve İzmir Valiliği'nin oluruyla yasadışı yolla denizlerimizde gerçekleşen göç faaliyetli sırasında, Sahil Güvenlik Komutanlığı vasıtası ile kurtarılan sığınmacılara verilmek üzere ilk gereksinim malzemelerini içeren 2 bin 300 sırt çantasının tedariği için düğmeye basmış bulunuyoruz. İlk gereksinim sırt çantası içinde polar battaniyeden iç çamaşırı, hijyen malzemelerinden ayakkabıya, enerji içeceğinden eşofmana onlarca 18 kalem malzeme bulunuyor. Söz konusu sırt çantaları Sahil Güvenlik Komutanlığı'nın Küçükkuyu, Ayvalık, Dikili, Çeşme, Didim ve Bodrum'daki birimlerine teslim edilecek. Proje kapsamında Lions 118- R Federasyonu'na bağlı 55 Lions Kulüp'ten binin üzerinde Lion çalışacaktır" diye konuştu.

 

Reklam
Sende Yorumla...
Kalan karakter sayısı : 500
İLGİNİZİ ÇEKEBİLİR X
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Penceremden Göz Göze Ne Zaman Yayınlanacak?, Çıkacak ve Gelecek? 2023
Tecno Spark 10 Pro
Tecno Spark 10 Pro "PUBG Mobile" Kaç FPS Veriyor? 2023